Eduroam i Cubbli

Bärbara Cubbli-datorer med centraliserat underhåll är konfigurerade med eduroam-nätverksinställningar och nödvändiga certifikat. För att använda eduroam på dessa datorer behöver du bara ansluta till det trådlösa nätverket. Om datorn finns inom eduroam-nätverkets täckningsområde kommer den att automatiskt försöka ansluta sig till nätverket.

Om användaren har använt eduroam på datorn i fråga tidigare, finns identifieringsuppgifterna antagligen redan sparade och datorn ansluter sig till nätverket automatiskt utan några frågor. Om du använder eduroam för första gången, måste du identifiera dig.

OBS.! I eduroam måste användarnamnet anges i formen anvandarnamn@helsinki.fi (t.ex. rkeskiv@helsinki.fi). Endast ett användarnamn utan domännamn fungerar inte.

Efter att du har bytt lösenord måste du alltid identifiera dig på nytt i eduroam.

Det har upptäckts problem med inloggningen på eduroam. Om identifieringen efter flera inloggningsförsök fortfarande inte fungerar i formen anvandarnamn@helsinki.fi, försök med formen anvandarnamn@ad.helsinki.fi.
Letar du efter instruktioner för hem-Ubuntu? Du hittar dem här.

Tabs

Detaljerad hjälp

Cubbli 16: Anslutning till eduroam-nätverket

Välj eduroam i listan med nätverk.

Ange ditt lösenord.

Efter en lyckad inloggning skapas anslutningen. Lösenordet sparas i användarens egen nyckelknippa. I fortsättningen kommer anslutningen att ske automatiskt.