Användning av Pulse Secure-programmet på universitetets datorer (Win10)

VPN-anslutningsprogrammet Pulse Secure gör det möjligt att använda universitetsnätet trådlöst eller på annat ställe än i universitetets lokaler. Applikationen är förinstallerad på personalens bärbara datorer med Windows 10.

Tabs

Detaljerad hjälp

Öppna och stänga VPN-anslutning

• Öppna Start-menyn genom att klicka på Windows-ikonen i nedre vänstra hörnet och leta efter Pulse Secure bland programmen.
  • Applikationen är färdigt konfigurerad för fjärranslutning, så du kan klicka direkt på Connect vid VPN-staff i menyn Connection.
  • Applikation öppnar ett nytt fönster där du ombes ange användarnamn och lösenord. Ange ditt användarnamn i fältet User Name och ditt lösenord i fältet Password. Avsluta med att klicka på Connect.
  • Pulse Secure meddelar när förbindelsen har skapats. Meddelandet öppnas i ett nytt fönster och stängs automatiskt efter en stund. VPN-anslutningen är på tills du klickar på Disconnect-knappen vid VPN-staff-anslutningen i applikationens huvudfönster.