Installation av Eduroam-nätet med hjälp av installationsfil

Denna instruktion är avsedd för hemdatorer. Observera att installationen förutsätter förhöjda rättigheter (Administrator). Läs mer om användningen av administratörsbehörighet på Microsofts webbplats.

Tabs

Snabbinstruktion
  • Ladda installationsfilen från cat.eduroam.org
  • Installera Eduroam
  • Ange ditt användarnamn i formen anvandarnamn@helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@helsinki.fi) ELLER anvandarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi

Se mera information från detaljerad hjälp

Detaljerad hjälp

Ladda installationsfilen

Med denna anvisning kan du installera Eduroam-profilen på din enhet med hjälp av installationsfilen, och anslutningsinställningarna behöver inte definieras manuellt.

Klicka på knappen:

• Välj din hemorganisation i listan som öppnas.

• Välj din enhets operativsystem i listan.

• Obs! I denna anvisning installeras eduroam-profilen på en enhet med Windows 7. Installation på enheter med andra operativsystem kan avvika från anvisningen.
  • Spara installationsfilen i vald mapp genom att välja Save File.

Installera eduroam

• Öppna mappen där du sparade filen och påbörja installationen genom att klicka på filen med höger musknapp och välja Run As...

• Logga in med ett användarnamn som har administratörsbehörighet.
  • Starta installation genom att välja Run

• Installationsfilen installerar två Eduroam-profiler; eduroam och eduroam (TKIP). Av dessa rekommenderas den första.
  • Välj Next.

• Eduroam-profilen som installeras fungerar endast tillsammans med Helsingfors universitets användarnamn.
  • Välj OK.

• Ange ditt användarnamn i formen anvandarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
    samt ditt lösenord två gånger
  • Välj Install.

• I installationen av eduroam-profilen ingår också installation av Helsingfors universitets certifikat.
  • Välj Yes.
  • Du får ett meddelande när installationen är klar.
  • Välj Finish.

• När du första gången efter installationen befinner dig inom täckningsområdet för eduroam, öppnas en pratbubbla i skärmens nederkant.
  • Klicka på Additional information is needed to connect eduroam.

• Ange ditt användarnamn i formen anvandarnamn@helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@helsinki.fi) ELLER anvandarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi) samt ditt lösenord.
  • Välj OK.

• Efter den första inloggningen sker inloggningen till eduroam alltid automatiskt.

Ny identifiering för eduroam krävs alltid efter byte av lösenord.