Installation av Pulse Secure på hemdator

Denna instruktion gäller endast privata hemdatorer. Se instruktion för datorer som underhålls av universitetet.

Tabs

Detaljerad hjälp

Installation

Hämta Pulse Secure-installationspaketet från Programdistributionen. Du hittar det via sökvägen Program >Pulse Secure.

• Välj ett installationspaket som motsvarar ditt operativsystem.
  • Ladda ner programmet på din dator. Som standard laddas paketet ner till mappen Downloads (Hämtade filer).
  • Starta installationsprogrammet och följ instruktionerna. Du kan installera programmet med standardinställningarna.

Inställningar

När programmet startas första gången anges nödvändiga inställningsuppgifter.

Starta Pulse Secure-programmet (Start > Pulse Secure).

• Ett nytt fönster öppnas. Klicka på plus-tecknet vid Connections. Ett fönster där du kan lägga till VPN-anslutningens uppgifter öppnas.

Fyll i följande uppgifter:

• Connection name: ett valfritt namn (t.ex. HY-VPN)
  • Server URL:
    Personal: https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff
    Studerande/övriga: https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstudent
  • Klicka på Add.

• Försök logga in genom att klicka på Connect. Ange ditt användarnamn (t.ex. rkeskiva) och lösenord och klicka på Connect. Om anslutningen skapas, får du ett meddelande om detta. Om anslutningen misslyckas, kan du försöka redigera inställningarna via penn-ikonen.

Skapa anslutning

I fortsättningen kan du skapa en anslutning genom att klicka på Connect.

Programmet frågar efter ditt användarnamn och lösenord om du inte har sparat dem tidigare. Klicka på Connect.

När du  har skapat av VPN-förbindelsen gå till webbläsaren. T.ex. på sidan www.ipchicken.com kan du testa din egen IP-adress. Universitetets IP-adresser börjar med 128.214.

Också t.ex. ordboken NetMot fungerar direkt när vpn-förbindelsen är på.

Avbryta anslutning

När du vill avbryta VPN-anslutningen, ska du öppna huvudfönstret i Pulse Secure och klicka på Disconnect.