Att läsa Office 365-post i Thunderbird-programmet

Vi rekommenderar att du använder Microsoft Outlook för att läsa dina e-postmeddelanden. Versioner som hör till programmet (dessa kan användas parallellt):

• Outlook-appen för Windows- och Mac-operativsystemen – och allmänna instruktioner för Outlook
  • Outlook for Web (OWA) e-post i webbläsaren
  • Outlook for Android / iOS

Dessa instruktioner berättar hur e-postmeddelanden i Office 365 kan läsas med programmet Thunderbird. Instruktionerna är skrivna för version 78.5.0 av Thunderbird.
Allmänna instruktioner om hur du använder Thunderbird finns i Helpdesks e-postinstruktioner.

Inställningar för användningen av Office 365-post

Öppna Thunderbird. Installationsguiden startar.

• Namnet har fyllts i på förhand men du kan redigera det om du så önskar. Fyll i de övriga fälten som på bilden:
  • Ge din e-postadress i formen förnamn.efternamn@helsinki.fi
  • Skriv ditt lösenord
  • Punkten Remember password är vald som standard.

Klicka på Continue.

Vad händer sedan beror på om du är inloggad på universitetets nät eller inte.

• När du är inloggad på universitetets nät är en del av uppgifterna förhandsifyllda (1). Om du inte är inloggad måste du själv fylla i alla uppgifter.
  • Klicka på Configure manually (2).

• Kontrollera att inställningarna är som på bilden (1).
  •  INCOMING:
    • Protocol = IMAP
    • Server = outlook.office365.com
    • Port = 993
    • SSL = SSL/TLS
    • Authentication = Normal password
    • Username = ditt användarnamn i formen användarnamn@ad.helsinki.fi
  • OUTGOING
    • Protocol = SMTP
    • Server = smtp.helsinki.fi
    • Port = 587
    • SSL = STARTTLS
    • Authentication = Normal password
    • Username = ditt användarnamn i formen användarnamn@ad.helsinki.fi
  • Klicka på Done (2).
  • Om du vill använda Thunderbird som standardprogram för att läsa din e-post ska du ta bort krysset från Always perform this check when starting Thunderbird och klicka på Set as Default.
  • Installationen är klar. Thunderbird startar. Om du har många e-postmeddelanden kan detta ta en tid. I nedre kanten ser du vad programmet håller på med.
  • Thunderbird är färdig att användas.