Instruktioner för den lokala Office 365-tjänsten

Här samlas instruktioner för dem som stannar kvar i den lokala Office 365-tjänsten. Om instruktionen finns någon annanstans, anges här bara den del som skiljer sig från instruktionen för molntjänsten. Om du inte hittar en instruktion för ditt problem här eller i huvudinstruktionerna kontakta Helpdesk.

I vilket Office 365-system finns min post?

Kontrollera listan över enheter som förblir lokala i Flamma.

Tabs

Detaljerad hjälp

Inloggning i OWA (Outlook Web App)

Du kan logga in i lokala OWA via adressen:

Läs närmare instruktioner för inloggning här.

ProPlus-paketet och övriga molntjänster

De som stannar kvar i den lokala tjänsten har även möjlighet att använda molntjänst (med undantag för e-post och kalender). I Office 365-paketet för universitetspersonalen och studerande ingår bl.a. en licens för hemmabruk på fem enheter. Läs instruktionerna för att ladda ner paketet här.

• Inloggningen sker via adressen portal.office.com
  • Använd dittanvändarnamn@ad.helsinki.fi vid inloggning.

Här kan du bland annat använda OneDrive-molntjänsten och Office Online-program.

Skype for business

Skype for business fungerar på samma sätt som i molnet. Närmare instruktioner finns här.

Outlook 2013

Outlook-inställningar exporteras automatiskt. Följ dessa instruktioner.

Mac Outlook 2016

Installationen av Outlook 2016 genomförs enligt dessa anvisningar, men inställningarna skiljer sig från e-posten i molnet.

De korrekta inställningarna för lokal e-post är:

1. Ange din användarnamnet vid DOMAIN\username.
  2. Fyll i dit lösenord.
  3. Klicka på Add account.

iPad & iPhone

Se även detaljerade anvisningar med bilder för e-post i molnet.

Fyll i fälten

• Email (E-post): din helsinki.fi -postadress (t.ex. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi)
  • Password (Lösenord): Lösenordet till ditt användarnamn
  • Description (Beskrivning): Beskrivning av e-postkontot (t.ex. Helsinki.fi eller Office 365)

Fyll i fälten:

• Email (E-post): din helsinki.fi -postadress (t.ex. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi)
  • Server (Server): office365.helsinki.fi
  • Domain: ad.helsinki.fi
  • Username (Användarnamn): användarnamn (t.ex. rkeskiva)
  • Password (Lösenord): lösenordet till ditt användarnamn

Android

OBS: Om telefonen frågar efter serverns namn, mata in office365.helsinki.fi

Instruktioner