Outlook i Android

Outlook är en app som produceras av Microsoft och som rekommenderas för universitetets personal och studerande för användning av e-posten i Office 365 på mobila enheter. Appen har egna avsnitt för e-post, kalender, kontakter och e-postbilagor. Om du vill kan du även använda enhetens eget e-postprogram.

Bilderna i denna instruktion visar huvudsakligen en Huawei P10 lite-smarttelefon (Android 8.0.0). Appen för Apple (iOS) fungerar i princip på samma sätt.

Tänk på hanteringsreglerna för e-post, informationssäkerheten och universitetets molntjänstpraxis när du hanterar e-post och bifogade filer på mobila enheter!

Du ska själv ta hand om informationssäkerheten för de mobila enheter som du använder.

OBS! Det går inte att boka rum med Outlook for Android eller Outlook for iOS. Använd skrivbordsappen eller webbappen (OWA).

Tabs

Snabbinstruktion

1. Installera Microsoft Outlook via  AppStore eller Google Play.
  2. Logga in på enheten med användarnamnet användarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi).
  3. Efter en lyckad inloggning är programmet klart för att användas.
Detaljerad hjälp

Installation

Installera Microsoft Outlook via butiken på din mobila enhet (App Store / Google Play).

När du har installerat appen, öppna den genom att klicka på den ikon som har skapats på skrivbordet.

Skapa ett konto

• Klicka på ikonen för Outlook.
  • Klicka på GET STARTED.
  • Skriv ditt Office 365-användarnamn i formatet användarnamn@helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi) (1).
  • Klicka på CONTINUE (2).
  • Skriv ditt lösenord i fältet (1).
  • Klicka på Kirjaudu sisään (Logga in) (2).
  • Om du inte vill lägga till fler konton, klicka på SKIP.
  • Klicka på SKIP.
  • E-posten öppnas efter ett ögonblick.

Ta bort ett konto

Det är enklast att ta bort hela appen från telefonen. Observera att alla konton då tas bort.

• Klicka på Settings.
  • Öppna menyn Apps & notifications.
  • Öppna menyn Apps.
  • Öppna menyn Outlook.
  • Klicka på UNINSTALL.
  • Bekräfta borttagningen genom att klicka på OK.