Instruktioner för den lokala Office 365-tjänsten

Här samlas instruktioner för dem som stannar kvar i den lokala Office 365-tjänsten. Om instruktionen finns någon annanstans, anges här bara den del som skiljer sig från instruktionen för molntjänsten. Om du inte hittar en instruktion för ditt problem här eller i huvudinstruktionerna kontakta Helpdesk.

Inloggning i OWA (Outlook Web App)

Du kan logga in i lokala OWA via adressen:

Läs närmare instruktioner för inloggning här.

ProPlus-paketet och övriga molntjänster

De som stannar kvar i den lokala tjänsten har även möjlighet att använda molntjänst (med undantag för e-post och kalender). I Office 365-paketet för universitetspersonalen och studerande ingår bl.a. en licens för hemmabruk på fem enheter. Läs instruktionerna för att ladda ner paketet här.

• Inloggningen sker via adressen portal.office.com
  • Använd dittanvändarnamn@ad.helsinki.fi vid inloggning.

Här kan du bland annat använda OneDrive-molntjänsten och Office Online-program.

iPad & iPhone

Se även detaljerade anvisningar med bilder för e-post i molnet.

Fyll i fälten

• Email (E-post): din helsinki.fi -postadress (t.ex. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi)
  • Password (Lösenord): Lösenordet till ditt användarnamn
  • Description (Beskrivning): Beskrivning av e-postkontot (t.ex. Helsinki.fi eller Office 365)

Fyll i fälten:

• Email (E-post): din helsinki.fi -postadress (t.ex. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi)
  • Server (Server): office365.helsinki.fi
  • Domain: ad.helsinki.fi
  • Username (Användarnamn): användarnamn (t.ex. rkeskiva)
  • Password (Lösenord): lösenordet till ditt användarnamn

Android

OBS: Om telefonen frågar efter serverns namn, mata in office365.helsinki.fi

Instruktioner