Office 365-tjänster

Microsoft Office 365 är universitetets nya uppsättning verktyg. Det tillhandahåller studerande och anställda vid universitet en gemensam kalender och elektroniska kontorsapplikationer. Office 365 innehåller tjänster som behövs i det dagliga arbetet, t.ex. e-post, kalender, snabbmeddelande- och webbkonferenstjänster samt verktyg för informationsdelning och sociala medier.

Tabs

Detaljerad hjälp

Information om tjänsterna

Att börja använda Office 365

Hantering av data

Användardata som ingår i följande MS Office 365-program behandlas inom EU:

• e-post- och kalendersystem (Office 365-molnet)
  • datadelningstjänst (SharePoint-webbplatser) OBS! Anvandas inte i universitet

Användardata som ingår i följande MS Office 365-program behandlas inom eller utanför EU:

• snabbmeddelandeprogram (Skype for Business)
  • lagringstjänst (OneDrive fr Business)
  • datadelnings- och kommunikationstjänst (Yammer)
  • Office-kontorsapplikationer (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, InfoPath)

Office 365-tjänsterna i ett nötskal

Exchange Online

• Ett enhetligt e-post- och kalendersystem för hela universitetet, 50 GB lagringsutrymme. Dessutom kan Office 365 spara användarens att göra-listor och kontakter.

Skype for Business

• En snabbmeddelandetjänst i realtid som även visar användarnas närvarouppgifter
  • Alla användare kan vid behov snabbt och enkelt starta en webbkonferens som man kan delta i med sin egen enhet (arbetsstation, telefon, surfplatta) via nätet.

OneDrive for Business

• Det är enkelt att dela dokument/diskussioner skapade i vilken Office 365-tjänst som helst med önskade målgrupper: 1 TB lagringsutrymme. Erbjuder möjligheten till samtidig redigering av dokument.

SharePoint-webbplatser (OBS! Anvandas inte i universitet)

• SharePoint erbjuder möjligheter till mångsidig delning av data: arbetsgrupprum, sidor av wiki-typ.

Office Online

• Erbjuder ett Office-kontor i molnet: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, Lync, InfoPath.
  • Tillgång till filerna var som helst, med vilken enhet som helst. Man kan skapa och redigera filer i webbläsaren, även samtidigt med andra.

Yammer

• En "intern Facebook" som erbjuder möjligheter till datadelning på ett nytt sätt, deltagande, att hitta kompetens och dela sina kunskaper med andra.

Sway

• Med Sways nätbaserade ritplatta kan du göra presentationer och lägga till bilder, text, dokument och annat innehåll.

OneNote Online

• Med hjälp av OneNote Online kan du använda en webbläsare för att skapa, öppna, visa, redigera, forma och dela OneNote-anteckningsböcker som sparats i OneDrive.

Class Notebook

• Med hjälp av applikationen OneNote-anteckningsbok för klassen kan läraren snabbt konfigurera en personlig arbetsyta för varje elev, ett dokumentbibliotek för läromedel som ska delas ut och ett samarbetsutrymme för lektioner och studieuppgifter.

Staff Notebook

• Med hjälp av applikationen OneNote-anteckningsbok för klassen kan en OneNote-anteckningsbok konfigureras för personalmedlemmar och användas för att mångsidigt behandla och dela information.

Newsfeed

• Med hjälp av nyhetsflödet kan du följa vad dina kollegor gör under arbetsdagen, dela idéer och observationer.