Uppdatering av enhetssidorna (Mac)

För att uppdatera enhetens hemsidor krävs det att katalogen är kopplad som en nätverksstation på din dator.

Ifall du vill uppdatera från din hemdator ska du först skapa en distanskontakt med universitetets nätverk med Pulse Secure eller Tunnelblick-programmet.

Tabs

Detaljerad hjälp

Enhetshemsidans katalog till en nätverksstation

Gör så här för att definiera enhetshemsidans katalog till en nätverksstation:

• Klicka på datamaskinens desktop eller gå via Finder, så att övre menyn får rätt layout.
  • Välj från Go-menyn Connect to Server
  • Skriv in adressen smb://pubweb.it.helsinki.fi/w-avain fältet för Server address i Connect to Server fönstret, där w-avain är den enhetsspecifika uppdateringsnyckeln som börjar med w.
  • Lägg till adress för senare bruk genom att klicka på [+]-knappen
  • Klicka på Connect-knappen.

• Inloggningsfönstret öppnas
  • Kontrollera att As registered user-fältet är i kryssat.
  • Skriv ditt användar-id i fältet Name
  • Skriv ditt lösenord i fältet Password
  • Förena genom att klicka på Connect-knappen.

• Hemkatalogen syns nu som en nätverksstation under datorns Finder sidobalk med delade stationer (SHARED)

Avbryt kontakten

• Kontakten med nättverksstationen avbryts genom att klicka på delete-knappen som syns i Finder bredvid www.helsinki.fi-nätverksstationen.