Www-hemsideregister som nätverksdisk (Cubbli)

Om du vill göra detta på din hemdator ska du först skapa en fjärranslutning till universitetets nätverk. Du kan även använda VPN-portalen, men den lämpar sig bättre för överföring av enskilda filer. Det är lättare att redigera om ditt hemsideregister är en nätverksdisk.

Söker du instruktioner för att ansluta hemkatalogen (P-stationen)? Här hittar du instruktioner för olika operativsystem.

Tabs

Detaljerad hjälp

Anslut hemsideregistret till din egen dator på följande sätt:

• Öppna Menu > Computer.

• Öppna File > Connect to Server.
  • Fyll i fälten:
  • Server: ad.helsinki.fi
  • Type: Windows share
  • Share: /web/k/, där k är första bokstaven i ditt användarnamn Till exempel share för användarnamnet rkeskiva är /web/r/
  • Folder: det egna användarnamnet, till exempel rkeskiva
  • Domain name: ATKK
  • Username: det egna användarnamnet
  • Password: det egna lösenordet
    • Om du vill kan du kryssa för rutan Add bookmark och skriva bokmärket under Bookmark name.
  • Klicka på Connect.

• Ditt hemsideregister öppnas. Om du skapade ett bokmärke, visas det i balken till vänster.