Användning av USB-minne och extern hårdskiva (Windows 7)

USB-minnen och externa hårdskivor används för att spara och flytta filer. Vid arbetsstationer i IT-utrymmena fungerar externa hårdskivor med USB-anslutning säkrast. En USB-anslutning finns oftast på baksidan av datorn men de kan också finnas på datorns frampanel.

Tabs

Detaljerad hjälp
  • Koppla lagringsenheten (USB-minne eller hårdskiva) till datorns USB-anslutning.
  • Efter kopplingen syns lagringsenheten som en skivstation på datorn, t.ex. med namnet Removable Drive (X:). Enhetens namn på datorn beror på vad fabrikanten har namngett enheten till (ofta namnet på tillverkaren, t.ex. Kingston). Skivstationens bokstav väljs automatiskt.
  • Klicka på Start-knappen i skärmens nedre vänstra hörn med musens vänstra knapp.
  • Välj Computer med musens vänstra knapp i menyn som öppnas.

USB-muistin näkyminen_win7

• Sök lagringsenheten i vänstra kanten i fönstret som öppnas.
  • Öppna den genom att klicka på musens vänstra knapp.

USB-muisti levynäkymässä - Windows 7

• Lagringsenhetens filer syns i fönstrets högra kant.

Avlägsnande av USB-minne och extern hårdskiva från en dator

Då ett USB-minne avlägsnas får lagringsprocessen till USB-minnet inte vara igång, annars kan filerna skadas. Innan USB-minnet avlägsnas:

• Klicka med vänstra musknappen på ikonen Safely remove hardware and eject media i skärmens nedre högra hörn. Ikonen kan identifieras med att den innehåller en grön symbol med ett “kryss” i. Om ikonen inte syns får du fram flera symboler med att klicka på pilknappen i meddelandefältet.

USB-muistin poistaminen - Windows 7

• Sök namnet på din enhet i listan för lagringsmedier.
  • Klicka på den med musens vänstra knapp.

USB-muistin irrottaminen - Windows 7

• Du kan ta loss lagringsenheten från datorn då du får meddelandet The device can now be safely removed from the computer.
  • Om du får felmeddelandet This device is currently in use, betyder det att något program som använder enheten (t.ex. Word, Explorer) fortfarande är öppet. I ett sådant fall lönar det sig att stänga program som är öppna och försöka avlägsna enheten igen.