Kokoomasivu

Office 365

Eikö kirjautuminen pilvipostiin onnistu? Anna tunnus muodossa
tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Lisää ohjeita asetuksista ja kirjautumisesta >>

  Office 365 -postijärjestelmän käyttöönotto

  Uudet yliopistolaiset (henkilökunta ja opiskelijat) saavat automaattisesti Office 365:n sähköpostin, kalenterin ja muut palvelut.

  UUSI OPISKELIJA: Aktivoi yliopiston tunnuksesi näillä ohjeilla!

  Aloita näistä ohjeista, jos kuulut johonkin muuhun ryhmään.

  Office-paketti kotikäyttöön

  Office 365:n käyttöön ottaneet opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat saavat maksutta käyttöönsä Office 365 ProPlus -paketin, johon kuuluu mm. Microsoft Office -paketin asennusoikeus myös omille laitteille. Lue lisää

  Käyttöohjeita

  Tietoturvan ohjeita sähköpostin käsittelyyn (Flamma)

  Yliopiston Office 365 -postipalvelussa on kaksi erillistä järjestelmää: paikallinen- ja pilviposti. Kaikki yliopistolaiset käyttävät oletusarvoisesti pilvipostia. Jotkut työtehtävät voivat estää pilvipostin käytön, näissä erikoistapauksissa käyttäjän postit ovat paikallisella palvelimella.

  Office 365 -pilvi- ja paikallisasennuksen käyttäjäryhmistä on tehty päätös yliopiston tietohallinnossa. Paikallisilla palvelimilla olevaa sähköpostia käyttävät yksiköt ja perustelut päätökselle on kerrottu Flammassa >>.

   Viestien säilytys ja poistaminen

   Lisäohjeet paikallisen postin käyttäjille

   Helpdeskin ohjeet on kirjoitettu pilvipostin käyttäjille. Suurin osa käyttöön liittyvistä ohjeista kuitenkin pätee molempiin järjestelmiin. Sähköpostiohjelmien ja mobiililaitteiden asetuksissa on kuitenkin eroja järjestelmien välillä.

   Kootut ohjeet paikallisen palvelun käyttäjille löytyvät täältä.

   Taustaa

   Helsingin yliopistossa on siirrytty käyttämään sähköpostina Microsoftin Office 365 -sähköposti- ja kalenterijärjestelmää. Siihen kuuluu myös muita yhteistoiminnallisuutta tukevia ohjelmia.

   Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Etunimi.Sukunimi@helsinki.fi-posti ohjautuu uuteen Office 365 -järjestelmään. Posti suositellaan luettavaksi Outlook 2013 -ohjelmalla tai selaimella Outlook Web Appia käyttämällä. Vanhoja posteja ei siirretä muista järjestelmistä.