Java 8 oletusasennukset poistetaan Windows-koneilta huhtikuussa 2019

26.03.2019 - 11.09
Päivitetty

Tietotekniikkakeskus poistaa Java 8 -asennukset tietoturvasyistä yliopiston keskitetysti hallinnoiduilta Windows-tietokoneilta huhtikuussa 2019. Vanhentunut Java 8 poistetaan, koska sen tietoturvapäivitykset muuttuvat maksullisiksi ja käyttö yliopistolla on erittäin vähäistä.

• Java 8:n poistamisen myötä jotkin vanhentuneita tekniikoita hyödyntävät järjestelmät (selainliitännäiset, appletit jne.) saattavat lakata toimimasta.
  • Sovellusten mukana tulleita Java 8 -asennuksia ei poisteta.
  • Voit asentaa Java-käyttöön OpenJDK:n yliopiston Software Centeristä. Huom: OpenJDK ei tue kaikkia Java 8 tukemia vanhempia tekniikoita.
  • Jos Java 8 käyttöä on pakko jatkaa, on tätä varten mahdollisesti ostettava Oraclen maksullinen lisenssi.