Kalasteluviestejä liikkeellä Helsingin yliopiston sähköpostiosoitteella

Päivitetty:
2.7.2018 - 9:15

Liikkeellä on Helsingin yliopiston nimissä lähetetettyjä kalasteluviestejä, joiden sisältämä linkki johtaa aidolta näyttävälle Office 365 -kirjautumissivulle. Kyseessä on kuitenkin huijaussivu, johon kirjautumalla tiedot välittyvät vääriin käsiin. Kalasteluviestit tulevat lisäksi väärennetyistä @helsinki.fi -osoitteista, mikä lisää niiden harhaanjohtavuutta.

Jos saat sähköpostiisi seuraavan viestin, älä klikkaa sen perässä olevaa linkkiä: "Hello, This is to notify all Staffs that we are validating active accounts. Kindly confirm that your account is still in use". Jos klikkaat linkkiä ja täytät tietosi seuraavalla Office 365 -huijaussivulla, vaihda salasanasi välittömästi osoitteessa www.helsinki.fi/salasana. Vaarantuneet tunnukset suljetaan välittömästi. Tällöin salasana on uusittava tunnistautumalla pankkitunnuksien avulla.