Käyttökatko Windows 10 -käyttäjille versiopäivityksen takia

Päivitetty:
15.12.2017 - 9:00

Tietotekniikkakeskus (Tike) päivittää yliopiston koneille Windows 10 käyttöjärjestelmän uuden version (Feature Update). Päivitys koskee sellaisia koneita, joissa on Windows 10 käyttöjärjestelmä ja joita Tike ylläpitää keskitetysti.

Tike kokeilee päivityksessä uutta jakelutapaa, joten päivitykset jaetaan koneille vaiheittain. Nyt alkaa päivitysten toinen vaihe, jossa päivityksiä tulee useammille koneille. Osalle Windows 10 -koneista tämä päivitys on tullut jo aikaisemmin syksyllä.

Software Center ilmoittaa, kun päivitys on koneellasi ja voit asentaa sen. Voit itse vaikuttaa siihen, milloin koneesi asentaa päivityksen. Päivitysilmoituksessa on päivämäärä, johon mennessä voit asentaa päivityksen sinulle sopivana aikana. Jos et ole asentanut päivitystä määräaikaan mennessä, se asennetaan automaattisesti, kun seuraavan kerran avaat koneesi.

Päivityspaketin asennus kestää 1–1,5 tuntia. Et voi käyttää konettasi asennuksen aikana. Tallenna keskeneräiset työsi ja sulje kaikki ohjelmat ennen kuin aloitat asennuksen. Päivitys on valmis, kun kone käynnistyy uudestaan kirjautumisikkunaan.

Katso tarkemmat ohjeet Helpdesk-sivustolta.

Päivitys parantaa sovellusten yhteensopivuutta, yleistä toimintavarmuutta ja akun käyttöä. Päivitys ei tuo suuria käyttäjälle näkyviä muutoksia.

Toivomme palautetta siitä, miten päivitys sujui. Täytä palautelomake ja auta meitä parantamaan palveluamme!