Opiskelija, haluatko käyttää yliopiston konetta kotoa?

Päivitetty:
8.9.2017 - 9:45

Tiesitkö, että sinun ei tarvitse lähteä yliopiston tietokoneluokkaan, kun haluat käyttää yliopiston koneella olevia ohjelmia? Etätyöpöytä on palvelu, jonka avulla voit käyttää yliopiston konetta etänä omalta laitteeltasi.

Etätyöpöydällä voit käyttää yleisimpiä yliopiston tarjoamia ohjelmia. Adoben ohjelmia voit käyttää vain Aleksandrian Designer-työasemilla, neljännessä kerroksessa.

Etätyöpöytä kotikoneelta

Voit käyttää yliopiston Linux-työpöytää etänä kotikoneella tai mobiililaitteella. Et tarvitse erillistä Linux-käyttäjätunnusta.

Mene osoitteeseen http://vdi.helsinki.fi. Valitse, haluatko asentaa laitteellesi VMware Horizon Client -ohjelman vai haluatko käyttää etätyöpöytää selaimen kautta.

Etätyöpöytä yliopiston koneella

Kun käytät yliopiston konetta, voit valita etätyöpöytäpalvelun avulla, haluatko käyttää Linux- vai Windows-työpöytää. Vanhemmilla työasemilla voit avata etätyöpöydän helposti HY-valikosta. Löydät HY-valikon alareunan työkaluriviltä. Sen kuvake on yliopiston oma logo.

Aleksandrian uusilla päätteillä voit valita jo kirjautumisvaiheessa, haluatko käyttää Linux- vai Windows-työpöytää.

Et tarvitse erillisiä Linux-tunnuksia tai tuplaboottauskonetta.

Löydät etätyöpöydän ohjeen Helpdesk-sivustolta.