Securemail-palvelussa käyttökatko 29.2. klo 8–10 päivityksen vuoksi

19.02.2024 - 10.37

Luottamuksellisen sähköpostin lähettämiseen käytetyssä Securemail-palvelussa tehdään 28.2. klo 8–10 laaja päivitystyö, jonka vuoksi palvelu on kokonaan poissa käytöstä päivityksen ajan.

• Katkon aikana voit käyttää luottamuksellisen sähköpostin lähettämiseen Microsoft 365 Message Encryption -ohjelmistoa. Katso lisätietoja Helpdeskin ohjesivuston luottamuksellisen sähköpostin lähettämisen ohjeesta.
  • Huomioi kuitenkin, että Microsoft 365 Message Encryption -ohjelmisto soveltuu suojattujen viestien lähettämiseen yksittäisille henkilöille, mutta ei palveluosoitteisiin. Vältä siis luottamuksellisen sähköpostin lähettämistä palveluosoitteisiin katkon aikana.
  • Katkon jälkeen Securemail-palvelu on taas käytössäsi. Palvelun käyttöliittymään tai toimintoihin ei tule päivityksen myötä käyttäjälle näkyviä muutoksia.

Päivitys tehdään, koska Securemail-palvelun nykyisen toteutuksen käyttöjärjestelmätuki tulee päättymään kesällä. Näin takaamme yliopistolaisille monipuoliset ja turvalliset palvelut luottamuksellisen sähköpostin lähettämiseen myös jatkossa.

Jos tarvitset tukea luottamuksellisen sähköpostin lähettämiseen liittyen katkon aikana tai sen jälkeen, olethan yhteydessä IT-Helpdeskiin:

• Chat (ark. 9–15, chatbot 24/7): helsinki.fi/helpdesk
  • Puh: 029 41 55555 (ark. 9–15, pvm/mvm)
  • E-mail: helpdesk@helsinki.fi