Windows 7 -tietokoneet päivitetään Windows 10:een 2019 aikana

Päivitetty:
9.9.2019 - 9:45

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevat Windows 7 -tietokoneet päivitetään Windows 10:een vuoden 2019 aikana. Päivitykset alkoivat kesäkuussa ja jatkuvat vuoden loppuun asti.

Päivitykset tehdään, koska Microsoft lopettaa Windows 7:n tuen tammikuussa 2020. Samalla myös käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset lakkaavat. Tietotekniikkakeskus estää Windows 7 -tietokoneiden liikennöinnin yliopiston verkossa 13.1.2020 alkaen.

Jos sinulla on Windows 7 -tietokone:

• Yksikkösi päättää, hankitaanko sinulle uusi tietokone, päivitetäänkö käytössäsi olevan tietokoneen käyttöjärjestelmä Windows 10:een vai poistetaanko se käytöstä (esim. jos sinulla on useita tietokoneita käytössäsi). Yksikkösi laitehankinnoista vastaava henkilö kertoo sinulle, miten toimit.
  • Jos koneesi päivitetään, saat siitä ilmoituksen yliopistovalikon kautta. Käynnistä päivitys työpäivän päätteeksi tämän Helpdesk-ohjeen avulla.
  • Jos koneesi vaihdetaan uuteen, odota ohjeita yksiköltäsi.

Seuraa Tikeä Twitterissä @IT_HelsinkiUni!