Zoom-videoviestintäpalvelu yliopistolaisten käyttöön syksyllä 2019

Päivitetty:
4.7.2019 - 14:15

Reaaliaikainen videoviestintäpalvelu Zoom tulee yliopistolaisten käyttöön syksyllä 2019. Käyttöönoton aikataulu tarkentuu elokuun alkupuolella.

Zoom korvaa Adobe Connect -palvelun Helsingin yliopistolla vuoden 2019 lopussa. Avoin yliopisto jatkaa Adobe Connectin käyttöä toistaiseksi myös vuodenvaihteen jälkeen. Yliopistolaisten kannattaa ottaa Zoom käyttöönsä syksyn 2019 mittaan.

Zoom on tarkoitettu erityisesti sekä etäopetuksen että sulautuvan opetuksen työkaluksi. Sen avulla voit mm. jakaa sisältöä laiteriippumattomasti eri työkaluilla sekä luoda helposti virtuaalisia luokkahuoneita. Palvelu on toteutettu tietoturvallisesti siten, että kaikki video- ja ääniliikenne kulkee pohjoismaissa.

• Zoom tulee yliopistolaisten käyttöön alkusyksystä 2019. Käyttöönoton aikataulu tarkentuu elokuun alkupuolella.
  • Adobe Connect poistuu käytöstä 2019 lopussa. Avoin yliopisto jatkaa toistaiseksi Adobe Connectin käyttöä.
  • Jos haluat säilyttää Adobe Connectissa olevat tallenteesi, sinun on otettava ne talteen syksyn 2019 aikana.
  • Tarkemmat tiedot palvelun käyttöönotosta sekä ohjeistusta luvassa yliopistolaisille syksyn aikana.