Koti- ja ryhmätallennustilaan yhdistäminen ja niiden etäkäyttö (Mac)

Macin pitää olla joko yliopiston verkossa (esim. eduroam) tai VPN-yhteydessä. Kun olet muodostanut etäyhteyden, voit ottaa etäyhteyden kotihakemistoosi (Z-asema) ja ryhmälevyihin (P-asema). Voit käsitellä hakemiston tiedostoja ja kansioita ikään kuin ne olisivat kotikoneellasi.

Tämä ohje on tarkoitettu yliopiston ulkopuolisille Mac-koneille.

Keskitetyssä ylläpidossa olevalla Macilla on helppo avata kotihakemisto tai ryhmälevy avaamalla ensin VPN-yhteys ja avaamalla sen jälkeen yhteys verkkolevylle samalla tavalla kuin yliopistollakin, eli napsauttamalla valikkoriviltä yliopistovalikkoa ja valitsemalla Open Home Directory tai Open Group Directory. Katso kuvalliset ohjeet

Tabs

Pikaohje

Kotihakemistot

1. Napsauta näppäinkomento cmd + K (huom. siirry Työpöydälle eli Finderiin)
  2. Kirjoita Palvelinosoite (Server Address): -kenttään: smb://home#.ad.helsinki.fi/t/tunnus, missä home#-arvon näet käyttäjätunnuksesi ensimmäisen kirjaimen perusteella alla olevasta taulukosta, t on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi.
    käyttäjätunnuksen alkukirjain home#
    a home0
    b c d e home1
    f g h home2
    i j home3
    k l home4
    m home5
    n o p home6
    q r s home7
    t u v home8
    w x y z home9

Esimerkiksi Raimo Keski-väännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston osoite on silloin smb://home7.ad.helsinki.fi/r/rkeskiva

3. Napsauta Yhdistä (Connect) ja syötä yliopiston tunnuksesi ja salasanasi. Varmista, että Rekisteröityneenä käyttäjänä (As a Registered user) on valittuna.

Ryhmätallennustilat

1. Napsauta näppäinkomento cmd + K (huom. siirry Työpöydälle eli Finderiin)
  2. Kirjoita Palvelinosoite (server address) -kenttään:  smb://groupX.ad.helsinki.fi/vastuualuetunnus, jossa X määräytyy vastuualuetunnuksen ensimmäisestä numerosta (esim. Tietotekniikkakeskus H907 > group9, smb://group9.ad.helsinki.fi/h907). Ks. lista tulosyksiköistä Flammasta.
  3. Napsauta Yhdistä (Connect) ja syötä yliopiston tunnuksesi ja salasanasi. Varmista, että Rekisteröityneenä käyttäjänä (As a Registered user) on valittuna.

Paina Pluspainikkeen kuva -painiketta, jolloin osoite kopioituu listaan, eikä sinun tarvitse jatkossa kirjoittaa tätä osoitetta uudelleen.