Software Center

Tämä ohje koskee yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevia Windows-koneita.

Ohjelmat Maceissä

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevaan Maciin voit asentaa itse ohjelmia Managed Software Centeristä (ohje täällä).

Ohjelmat Cubblissa

Cubblissa ei Software Centeriä. Cubblissa on mukana paljon sellaisia ohjelmia, mitä on katsottu yliopistolaisten tarvitsevan. Jos saadaan pyyntö esim. Helpdeskin kautta, että tarvitaan joku tietty ohjelma, niin arvioidaan tilannetta olisiko ohjelma kaikille tarpeellinen ja lisätään kaikkiin Cubbleihin.

Lisäksi monia ohjelmia voi käyttäjä itse ladata ja asentaa kotihakemistoonsa. Mikäli ei onnistu, otathan yhteyttä Helpdeskiin.

Etsitkö kotikoneelle asennettavia ohjelmia? Ne löytyvät Ohjelmistojakelusta (ohje).

Software Center -ohjelman käyttäminen

Avaa Software Center koneeltasi seuraavasti:

• Klikkaa suurennuslasi-ikonia. Kirjoita hakukenttään software (1).
  • Hakutulos aukeaa (2).
  • Klikkaa Software Center (3).
  •  Software Center aukeaa. Kuvassa Applications-välilehti on valittuna.
  • Klikkaa ohjelman kuvaketta.
  • Näet tarkemmat tiedot valitusta ohjelmasta.
    • Kohdassa (1) on lyhyt kuvaus ohjelmasta.
    • Kohdasta (2) näet mm. arvioidun asennusajan ja tiedon siitä tarvitaanko uudelleenkäynnistys.
  • Voit asentaa ohjelman klikkaamalla Install (3).
  • Asennus käynnistyy.
  • Asennus on valmis. Jotkut ohjelmat on mahdollista poistaa klikkaamalla Uninstall.
  • Uudet ohjelmat näkyvät muutaman päivän ajan korostettuina.
  • Myöhemmin näet Installation status -välilehdeltä (1) ne ohjelmat, jotka on asennettu Software Centerin kautta. Status-kenttä (2) kertoo onko asennus onnistunut.
  • Options-kohdan asetuksilla ei juuri ole käytännössä merkitystä loppukäyttäjän kannalta. Klikkaamalla Sync Policy voit kuitenkin tarkistaa onko koneellesi kohdistettu uusia asennuksia. Toiminto on hidas!