Software Center

Tämä ohje koskee yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevia Windows-koneita.

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevaan Maciin voit asentaa itse ohjelmia Managed Software Centeristä (ohje täällä).

Etsitkö kotikoneelle asennettavia ohjelmia? Ne löytyvät Ohjelmistojakelusta (ohje).

Tabs

Tarkka ohje

5.4.2018
Tuotteessa on havaittu bugi. Jos sovelluksen avaa kokoikkunatilassa, jää oikealla puolella oleva vierityspalkki pois näkyvistä. Näkyviin jää tällöin vain noin 60 sovelluksen lista, vaikka käytännössä sovelluksia on tarjolla paljon enemmän. Ratkaisu tähän on joko valita listanäkymä, jolloin palkki tulee näkyviin, tai pienentää ikkunaa sen verran, että vierityspalkki tulee näkyviin. Kun listaa vierittää alaspäin, päivittyy sovelluksien lista ja useampi sovellus tulee näkyviin.

Tämä ohje Windows 10 -koneille. Windows 7 -koneella Software Center toimii samalla tavalla. Etsi ohjelma Start-valikosta koneen hakutoiminnon avulla ja noudata tätä ohjetta.

Avaa Software Center koneeltasi seuraavasti:

• Klikkaa suurennuslasi-ikonia. Kirjoita hakukenttään software (1).
  • Hakutulos aukeaa (2).
  • Klikkaa Software Center (3).
  •  Software Center aukeaa. Kuvassa Applications-välilehti on valittuna.
  • Klikkaa ohjelman kuvaketta.
  • Näet tarkemmat tiedot valitusta ohjelmasta.
    • Kohdassa (1) on lyhyt kuvaus ohjelmasta.
    • Kohdasta (2) näet mm. arvioidun asennusajan ja tiedon siitä tarvitaanko uudelleenkäynnistys.
  • Voit asentaa ohjelman klikkaamalla Install (3).
  • Asennus käynnistyy.
  • Asennus on valmis. Jotkut ohjelmat on mahdollista poistaa klikkaamalla Uninstall.
  • Uudet ohjelmat näkyvät muutaman päivän ajan korostettuina.
  • Myöhemmin näet Installation status -välilehdeltä (1) ne ohjelmat, jotka on asennettu Software Centerin kautta. Status-kenttä (2) kertoo onko asennus onnistunut.
  • Options-kohdan asetuksilla ei juuri ole käytännössä merkitystä loppukäyttäjän kannalta. Klikkaamalla Sync Policy voit kuitenkin tarkistaa onko koneellesi kohdistettu uusia asennuksia. Toiminto on hidas!