Yliopiston Mac: Ohjelmien asennus

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevaan Maciin voidaan asentaa itse ohjelmia Managed Software Centeristä.

Keskitetyssä ylläpidossa olevaan Maciin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

MacOS Catalina 10.15 on julkaistu 7.10.2019, mutta se ei ole vielä kaikin puolin yhteensopiva HY:n palvelujen kanssa. Kaikki ohjelmistojakelun ohjelmat eivät ole vielä yhteensopivia uuden käyttöjärjestelmän kanssa.

Yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevat koneet päivittyvät oman aikataulun mukaan testien jälkeen.

Tabs

Tarkka ohje

Ohjelmien asennus

1. Avaa Yliopisto-menu > Managed Software Center
    (Löytyy myös: Applications (Ohjelmat) -> Utilities (Lisäohjelmat) -> Managed Software Center).
  2. Avautuu App Storen tyylinen ikkuna. All Items (Kaikki ohjelmistot)-kohdasta näet kaikki asennettavissa olevat ohjelmat. Napsauta Install (Asenna) asentaaksesi ja Remove (Poista) poistaaksesi kyseisen ohjelman.

Ohjelmaportaalin valikoimaa

Portaalia kehitetään ja sinne lisätään yliopistolaiselle hyödyllisiä ohjelmia. Seuraavassa on esimerkkejä portaalista asennettavista ohjelmista. Tarkista portaalista uusin ohjelmistovalikoima.

• Adobe Digital Editions - digitaalisten aineistojen lukuohjelma
  • LibreOffice - avoin toimisto-ohjelmisto, avaa ODF-tiedostot (vaihtoehto MS Officelle)
  • EndNote - ohjelmisto kirjallisuusviitteiden hallintaan (vaihtoehto Refworksille)
  • Pulse Secure - ohjelma VPN-etäyhteyden ottoon
  • SPSS ja JMP - statistiikkaohjelmia
  • Write-N-Cite - viitetieokantaohjelma Refworks (vaihtoehto EndNotelle)
  • Matlab - laskentaohjelma