Ryhmätallennustilan yhdistäminen kotikoneelle

Voit saada ne Helsingin yliopiston verkkolevyt näkyville omalle koneellesi, joihin sinulla on oikeudet. Huomaa, että jos sinulla on "vain luku" -oikeudet, et voi muokata tiedostoja.

Ryhmätallennustilaan yhdistäminen

Jos kotikoneesi on Windows 11

Avaa Resurssien hallinta (File Explorer) pikanäppäinyhdistelmällä Windows + E. Avaa Home-välilehti ikkunan vasemman reunan hakemistorakenteessa. Napsauta Map network drive -painiketta.

Jos kotikoneesi on Windows 10

Avaa This PC (Tämä tietokone).

Valitse Map Network Drive (Yhdistä verkkoasemaan).

Kun olet avannut ikkunan Map network drive, jatka sekä Windows 11 - että Windows 10 -koneilla seuraavasti:

Avautuvaan ikkunaan täytä seuraavasti:

• Valitse Drive (Asema) (1) -kohtaan mikä tahansa vapaana oleva kirjain.
    • Syötä Folder (Kansio) -kohtaan seuraava osoite tekstikenttään (2):
       \\groupX.ad.helsinki.fi\h###
      (HUOM! kenoviivan ( \ ) saat painamalla näppäinyhdistelmää ALT GR ja +)
      • "h###" tilalle tulee tulosyksikön numero (tässä esimerkissä h907). Ks. lista tulosyksiköistä Flammasta.
        GroupX muodostuu tulosyksikön numerokoodin ensimmäisen numeron mukaan, esim. h907 = group9
    • Muista napsauttaa valinta ruutuun Connect using different credentials (Muodosta yhteys toisilla tunnistetiedoilla) (3)
      Älä napsauta Reconnect at sign-in (Muodosta yhteys uudelleen kirjauduttaessa) valintaa kotikoneella, koska yhteys toimii vain VPN-yhteyden ollessa päällä. Säästyt turhilta virheilmoituksilta.
    • Napsauta Finish (Valmis) (4).

Avautuu kirjautumisikkuna. Syötä aukeavaan ruutuun tunnuksesi muodossa atkk\tunnus (esim. atkk\rkeskiva).
    (HUOM! kenoviivan ( \ ) saat painamalla näppäinyhdistelmää ALT GR ja +)

Jos kaikki on mennyt oikein, ryhmätallennustila aukeaa. Kansio näkyy myös This PC -ikkunassa. Kaikki ne kansiot, joihin sinulle on myönnetty oikeudet, näkyvät alikansioina.