Opiskelijan roaming-profiilin korjaus

Roaming-profiilin asetuksia muutettiin 15.11.2016. Seuraavien sovellusten osalta asetukset eivät enää seuraa käyttäjiä koneelta toiselle: Skype (ei Skype for Business), Corel VideoStudio Pro, Macromedia, Adobe, Document Building Blocks, LiveContent, Virtual Box, OneDrive.

Tabs

Pikaohje

Opiskelijastatuksen omaavan tunnuksen roaming-profiili voidaan korjata (= tyhjentää) alla olevalla työkalulla.

Huom! Henkilökunnalla roaming-profiili ei yleensä ole päällä. Jos kuitenkin olet ottanut sen käyttöön, voit poistaa sen käytöstä samalla alla olevalla työkalulla kuin opiskelijatkin.

• https://rontti.helsinki.fi/hyad/tiedostopalvelu/
  • Kirjaudu normaalilla käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla.
  • Kohdassa (1) näet nykyiset asetukset.
  • Opiskelijastatuksella kirjautuneilla näkyy nappi "Reset roaming profile (settings and other contenet will be deleted!)" (Tyhjennä palvelimelle tallennettu (roaming)-profiili) (2).

Jos et näe tätä nappia ja olet mielestäsi opiskelija, sinulla on todennäköisesti henkilökuntastatus. Ota tällöin yhteys Helpdeskiin.

Huom!

• Kaikki selainten kirjanmerkit yms. profiiliin kuuluvat asetukset häviävät. Mikäli kirjanmerkit haluaa säilyttää, ne on varmuuskopioitava esim. Z-levylle ennen korjaustoimenpidettä.
  • Resetointi tapahtuu vasta seuraavana yönä. Käyttäjä ei saa tällöin olla kirjautuneena.
  • Työkalu toimii vain opiskelijastatuksella oleville tunnuksille.