Opiskelijan roaming-profiilin korjaus

Liikkuva profiili (roaming-profiili) on käyttäjän mukana kulkeva profiili, joka sisältää mm. ohjelmien asetuksia. Roaming-profiilin avulla omat asetukset ovat käytössä kaikilla yliopiston työasemilla. Profiili tallentuu palvelimelle ja sen kokorajoitus on 300 MB.

Profiiliin ei pidä tallentaa omia tiedostoja, vaan se on tarkoitettu vain ohjelmien asetuksia varten. Omat tiedostot tulee tallentaa kotihakemistoon (Z: -levylle).

Näiden sovellusten asetukset eivät seuraa käyttäjiä koneelta toiselle: Skype (ei Skype for Business), Corel VideoStudio Pro, Macromedia, Adobe, Document Building Blocks, LiveContent, Virtual Box, OneDrive.

Opiskelijastatuksen omaavan tunnuksen roaming-profiili voidaan korjata (= tyhjentää) alla olevalla työkalulla.

Huom! Henkilökunnalla roaming-profiili ei yleensä ole päällä. Jos kuitenkin olet ottanut sen käyttöön, voit poistaa sen käytöstä samalla alla olevalla työkalulla kuin opiskelijatkin.

• https://rontti.helsinki.fi/hyad/tiedostopalvelu/
    • Kirjaudu normaalilla käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla.

HUOM: 17.2.2022
      Kirjautuminen Firefox-selaimella ei toimi. Jos saat seuraavan kaltaisen virheilmoituksen, kokeile jotain muuta selainta:

• Kohdassa (1) näet nykyiset asetukset.
    • Opiskelijastatuksella kirjautuneilla näkyy nappi "Reset roaming profile (settings and other contents will be deleted!)" (Tyhjennä palvelimelle tallennettu (roaming)-profiili) (2).

Jos et näe tätä nappia ja olet mielestäsi opiskelija, sinulla on todennäköisesti henkilökuntastatus. Ota tällöin yhteys Helpdeskiin.

Huom!

• Kaikki selainten kirjanmerkit yms. profiiliin kuuluvat asetukset häviävät. Mikäli kirjanmerkit haluaa säilyttää, ne on varmuuskopioitava esim. Z-levylle ennen korjaustoimenpidettä.
    • Resetointi tapahtuu vasta seuraavana yönä. Käyttäjä ei saa tällöin olla kirjautuneena.
    • Työkalu toimii vain opiskelijastatuksella oleville tunnuksille.