Yleisten tietotekniikkatilojen käyttö

Tietotekniikkakeskus, kirjastot ja jotkut laitokset tarjoavat avoimia tietotekniikan käyttötiloja (Flamma) kaikkien opiskelijoiden käyttöön. Näiden tilojen koneet vaativat yliopiston käyttäjätunnuksen, eikä vierailijatunnuksia ole saatavilla. Koneilla on yleisimmät yliopistolla tarvittavat ohjelmat ja lisäksi Software Center, josta voit asentaa ylimääräisiä ohjelmia. Tiloissa on myös tulostimia ja kopiokoneita. Joissain tiloissa, kuten oppimiskeskus Aleksandriassa on myös skannereita ja ns. multimediakoneita suuremmalla ohjelmistovalikoimalla.

  Noudata hyviä käytöstapoja, anna muille työrauha välttämällä kovaäänistä puhetta ja kunnioita henkilökuntaa.

  Ohjeita yhteiskäyttökoneiden käyttöön

  Joissain tiloissa on varattavia ryhmätyötiloja, ja Aleksandriassa lisäksi ryhmätyöalue, jossa puhuminenkin on sallittua. Osassa tiloja on tietokone ja av-laitteita.

  Joihinkin tiloihin saa ns. yökäyttöavaimen, jolloin tilaa voi käyttää myös aukioloaikojen ulkopuolella. Opiskelija maksaa avaimesta panttimaksun. Panttimaksun saa takaisin, kun avain palautetaan. Henkilöstölle avain on maksuton. Avain on aina henkilökohtainen eikä sillä saa päästää ketään muuta tiloihin. 

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös