Avbrott i Securemail-tjänsten 29.2 klockan 8–10 på grund av uppdatering

19.02.2024 - 10.38

Securemail-tjänsten som används för att skicka konfidentiell e-post kommer att genomgå ett omfattande uppdateringsarbete klockan 8–10 på morgonen den 28 februari, och tjänsten kommer att vara helt otillgänglig under uppdateringen.

• Under avbrottet kan du använda Microsoft 365 Message Encryption för att skicka konfidentiell e-post. Läs mer i Helpdesks avisningar om hur du kan skicka konfidentiell e-post.
  • Observera dock att Microsoft 365 Message Encryption-programvaran är lämplig för att skicka säkra meddelanden till individer, men inte till serviceadresser. Undvik därför att skicka konfidentiell e-post till serviceadresser under avbrottet.
  • Efter avbrottet kommer Securemail-tjänsten att vara tillgänglig för dig igen. Uppdateringen medför inga förändringar av användargränssnittet eller funktionerna i tjänsten som är synliga för användaren.

Uppdateringen görs eftersom operativsystemstödet för den nuvarande versionen av Securemail-tjänsten upphör under sommaren. På så sätt ser vi till att alla vid universitetet har tillgång till mångsidiga och säkra tjänster för att skicka konfidentiell e-post även i framtiden.

Om du behöver stöd för att skicka konfidentiell e-post under eller efter avbrottet, vänligen kontakta IT-Helpdesk:

• Chatt (vardagar 9–15, chattbot 24/7): helsinki.fi/helpdesk
  • Tel: 029 41 55555 (vard. 9–15, lna/msa)
  • E-post: helpdesk@helsinki.fi