Eduroam Android-laitteissa

Voit asentaa Android-mobiililaitteellesi eduroam-verkon seuraavilla ohjeilla.

Huom! Android 11 -laitteilla (ja sitä uudemmilla) kirjautuminen hoituu geteduroam-appilla, koska EduroamCAT ei ole enää tässä versiossa tuettu. Lataa geteduroam Play Kaupasta.

Pikaohjeet

Android 11 ja sitä uudemmat

• Asenna geteduroam -appi PlayStoresta
  • Avaa ohjelma ja seuraa ohjeita.
    • Muista käyttää tunnusta muodossa tunnus@helsinki.fi tai tunnus@ad.helsinki.fi
      (esim. Raimo Keski-Väännön tunnus olisi rkeskiva@helsinki.fi tai rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Vanhemmat Android-laitteet

• Asenna ensin eduroam CAT -ohjelma Play Kaupasta.
  • Lataa sitten asetuspaketti osoitteesta https://cat.eduroam.org/.  Seuraa sivuston ohjeita.

Katso Tarkka ohje -välilehdeltä tarkemmat kuvalliset ohjeet.

Android 11 ja uudemmat (geteduroam)

Tämän ohjeen kuvat on otettu OnePlus 7 -puhelimella ja Androidin 11-versiolla. Muilla laitteilla asentaminen voi poiketa yksityiskohdissa, mutta periaate pysyy samana.

Asenna geteduroam -appi PlayStoresta.

Avaa ohjelma ja seuraa ohjeita.

Etsi kotiorganisaatiosi Helsingin yliopisto.

• Muiden korkeakoulujen vierailijat voivat valita oman kotiorganisaationsa, mikäli kyseinen organisaatio on osa eduroam-verkostoa.

Hae kirjoittamalla alkua yliopistosi nimestä. Valitse listalta oikea.

Seuraavassa vaiheessa valitset Profiilin. Profiili-osiossa voit valita joko Käyttäjätunnus ja salasana (Username and password) tai Varmenteella tunnistautuminen (Certificate authentication)-vaihtoehdon. Ohjeessa neuvomme käyttäjätunnus ja salasana -tavan, mutta varmennetunnistautuminen on hieman helpompi. Emme ohjeista sitä vielä, koska se on vasta pilottivaiheessa.

Napsauta Seuraava (Next).

Täytä käyttäjätunnus ja salasana.

Huom! Muista käyttää tunnusta muodossa tunnus@helsinki.fi tai tunnus@ad.helsinki.fi
(esim. Raimo Keski-Väännön tunnus on rkeskiva@helsinki.fi tai rkeskiva@ad.helsinki.fi)
Napsauta Yhdistä verkkoon (Connect to network).

Nyt asennus on valmis ja eduroam on valmis käytettäväksi.

Vanhemmat Android-laitteet (eduroam CAT -ohjelma)

Tämän ohjeen kuvat on otettu Huawei P20 -puhelimella ja Androidin 9.1.0 -versiolla. Muilla laitteilla asentaminen voi poiketa yksityiskohdissa, mutta periaate pysyy samana.

• Asenna Play Kaupasta eduroam CAT -ohjelma.
  • Asennuksen jälkeen mene puhelimella osoitteeseen https://cat.eduroam.org
  • Kun pääset cat.eduroam.org-sivustolle, napsauta Click here to download...
  • Valitse listalta oma organisaatiosi, tässä tapauksessa Helsingin yliopisto.
    • Jos sijaintipalvelut eivät ole päällä, joudut etsimään listalta hakusanalla (esim. Helsingin)

• Sivusto yrittää tunnistaa laitteesi ja tarjota oikeaa asennuspakettia (1).
    • Jos automaattinen tunnistaminen ei onnistu, voit vaihtaa asennuspakettia klikkaamalla Valitse toinen ladattava asennusohjelma (Choose another installer to download) (2).

Tässä kohdassa muistutetaan vielä eduroam CAT -ohjelmasta (jos et vielä asentanut niin palaa alkuun)

•  Lataus alkaa ja riippuen puhelinmallista asennus alkaa automaattisesti tai joudut avaamaan käsin juuri ladatun config-tiedoston.
  • Seuraavaksi asetustiedosto asennetaan puhelimelle. Valitse Asenna
  • Seuraavaksi asennusohjelma varmistaa, haluatko asentaa profiilin. Vastaa Kyllä.
  • Seuraavaksi kirjaudutaan sisään eduroam-tunnuksella, joka on yliopiston käyttäjätunnus + @helsinki.fi -pääte (esim. rkeskiva@helsinki.fi) mutta voit käyttää myös Office 365 -tunnusta tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) Kirjoita tunnus ja salasana ja napsauta Asenna.
  • Seuraavassa kohdassa saat vahvistuksen asennukselle Profiili asennettu
  • Nyt yhteys muodostuu automaattisesti kun olet eduroam-alueella ja sinulla on wlan-yhteys päällä.

Eduroamin vianetsintäohjeet

Vinkki asiakkaaltamme: Jos eduroamin asennus ei toimi valitse verkot > unohda asetukset > asenna profiili uudelleen

Jos et saa eduroamia toimimaan, lue eduroamin yleiset vianetsintäohjeet.