Langattomat verkot Helsingin yliopistolla

Category
Langattomat verkot Helsingin yliopistolla

Eduroam on ensisijainen ja suositeltava langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille.

HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon.

Eduroam

Eduroam on ensisijainen ja suositeltava langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille.  Verkon saa käyttöön geteduroam-sovelluksella.

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) TAI kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Huom! Yliopiston käyttäjätunnuksen salasanan vaihdon jälkeen sinun on tunnistauduttava uudestaan eduroamiin! Katso tarkemmat ohjeet Windowsille ja Macille.

Ohjeet eduroamiin liittymiseen laitteistoittain:

Asetustiedostojen lataukset mobiililaitteille ja Windowsille geteduroam-sivustolta.

HelsinkiUni (kehitysvaiheessa)

Uusi langaton yleisverkko, jota alkuvaiheessa käyttävät vain yliopiston keskitetysti ylläpidetyt Windows-työasemat. Verkkoon ei kirjauduta erikseen, vaan verkon saa käyttöön automaattisesti, kun asetukset ovat asentuneet koneelle (tapahtuu vaiheittain).

Huom! Verkkoon ei pääse kirjautumaan omilla käyttäjätunnuksilla!

HelsinkiUni Guest - vierailijaverkko

Vierailijaverkko käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon. Verkkoa voi käyttää myös eduroam-asetusten asentamiseksi omalle päätelaitteelle.

Lue tarkemmat ohjeet HelsinkiUni Guest -verkon käyttöön