Langattomat verkot Helsingin yliopistolla

Category
Langattomat verkot Helsingin yliopistolla

Yliopistolla on useampi langaton verkko:

 • HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville.
   
 • Eduroam on kansainvälinen langaton verkkovierailupalvelu henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille. Eduroamia voi käyttää niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla.  
   
 • HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon. 

HelsinkiUni

Uusi langaton Helsingin yliopiston ylläpitämä yleisverkko, jota alkuvaiheessa (syksyllä 2022) käyttävät yliopiston keskitetysti ylläpidetyt Windows-työasemat. Verkkoon ei kirjauduta erikseen, vaan verkon saa käyttöön automaattisesti, kun asetukset ovat asentuneet koneelle.

Huom! HelsinkiUni-verkko näkyy langattomien verkkojen luettelossa yliopiston kampusalueella kaikilla laitteilla, mutta se toimii vain yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevilla henkilöstön Windows-kannettavilla (automaattisesti). Et siis voi liittyä verkkoon yliopiston tunnuksillasi erikseen tai esimerkiksi Mac-kannettavilla tai älypuhelimilla.

Eduroam

Eduroam on kansainvälinen langaton verkkovierailupalvelu henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille.  Verkon saa käyttöön geteduroam-sovelluksella. Samalla yliopiston tunnuksella pääset kirjautumaan yliopistoissa ja oppilaitoksissa ympäri maailman.

Katso eduroam.org-sivustolta missä kaikkialla eduroam toimii

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) TAI kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Huom! Yliopiston käyttäjätunnuksen salasanan vaihdon jälkeen sinun on tunnistauduttava uudestaan eduroamiin! Katso tarkemmat ohjeet Windowsille ja Macille.


Ohjeet eduroamiin liittymiseen laitteistoittain:      

  Asetustiedostojen lataukset mobiililaitteille ja Windowsille geteduroam-sivustolta.

  HelsinkiUni Guest - vierailijaverkko

  Vierailijaverkko käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon. Verkkoa voi käyttää myös eduroam-asetusten asentamiseksi omalle päätelaitteelle.

  Lue tarkemmat ohjeet HelsinkiUni Guest -verkon käyttöön

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös