Trådlösa nätverk vid Helsingfors universitet

Eduroam är det primära och rekommenderade trådlösa nätverket för personal, studerande och medlemmar av eduroam-nätverket.

Gästnätverket HelsinkiUni Guest är avsett för användare som inte har universitetets användarnamn eller tillgång till eduroam-nätverket.

Eduroam

Eduroam är det primära och rekommenderade trådlösa nätverket för personal, studerande och medlemmar av eduroam-nätverket.  Det är tillgängligt med geteduroam-appen.

OBS! I eduroam måste användarnamnet anges i formen anvandarnamn@ad.helsinki.fi (till exempel rkeskiva@ad.helsinki.fi) ELLER anvandarnamn@helsinki.fi (till exempel rkeskiva@helsinki.fi). Endast ett användarnamn utan domännamn fungerar inte.

Obs! Efter att du bytt lösenord för universitetets användarnamn måste du identifiera dig på nytt i eduroam! Se närmare instruktioner för Windows och Mac.

Instruktioner för anslutning till eduroam efter utrustning:

Nedladdning av konfigurationsfiler för mobila enheter och Windows från geteduroam-webbplatsen.

HelsinkiUni Guest (i utvecklingsfasen)

Ett nytt trådlöst allmänt nätverk som inledningsvis endast används i de Windows-arbetsstationer som underhålls centraliserat av universitetet. Man loggar inte in på nätverket separat, utan får tillgång till det automatiskt när inställningarna är installerade på datorn (sker stegvis).

Obs! Det är inte möjligt att logga in på nätverket med eget användarnamn!

HelsinkiUni Guest -gästnätvärk

Gästnätverk för användare som inte har universitetets användarnamn eller tillgång till eduroam-nätverket. Nätverket kan också användas för att installera eduroam-inställningar på egen terminal.

Läs närmare instruktioner om användningen av gästnätverket HelsinkiUni Guest