HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko

Vierailijat, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä esim. eduroam-tunnuksia, voivat liittyä vierailijaverkkoon.

Huomioitavaa HelsinkiUni Guest -yhteyden käyttämisessä:

• Istunnon kesto on kerrallaan viisi (5) tuntia, jonka jälkeen käyttöehdot on hyväksyttävä uudelleen (istuntojen määrää ei ole rajoitettu).
  • Istunto katkaistaan 30 minuutin jälkeen, jos käyttäjä ei käytä verkkoa.
  • Verkon liikennöintinopeuksia rajoitetaan.
HelsinkiUni Guest -verkon liikenteen ulkoinen IP-osoite on 83.150.107.249.

Kattavuus on yliopistolla periaatteessa sama kuin eduroamilla, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta:

• Biomedicum Meilahdessa
  • Suu- ja hammaskeskus Meilahdessa
  • Viikin normaalikoulu ja Helsingin normaalilyseo

Yliopistolla on käytössä kolme langatonta verkkoa:

• HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville.
    Lue lisää HelsinkiUni-verkosta

• Eduroam on kansainvälinen langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille. Eduroamia voi käyttää niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla.
    Ohjeita löydät IT-Helpdeskin hausta hakusanalla eduroam.

• HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon.
    Lue lisää HelsinkiUni Guest -vierailijaverkosta

• Valitse verkko HelsinkiUni Guest.
      • Voit ruksia Connect automatically, jos käytät verkkoa säännöllisesti.
    • Napsauta Connect.
    • Syötä salasana uniguest
    • Ennen kuin pääset jatkamaan, hyväksy palvelun käyttöehdot.
    • Lue ehdot ja napsauta Accept / Hyväksy / Godkänn.
    • Nyt yhteys on muodostettu ja voit käyttää verkkoa.

Skannaa verkon tiedot QR-koodin avulla