Eduroam iOS-laitteissa (iPhone ja iPad)

iOS-laitteeseen on tarjolla helposti asennettava eduroam-profiili, jonka asentamisen jälkeen eduroam on aina automaattisesti käytössä. Profiili on xml-tiedosto, joka voi sisältää erilaisia asetuksia. iOS:aan voidaan asentaa useita profiileita.

Tabs

Tarkka ohje

Eduroamin asennus

1. Käynnistä Safari iOS-laitteessa
    Käytä tässä vaiheessa mobiilidatayhteyttä tai jotain muuta verkkoa (esim. HUPnet, huom: et tarvitse kirjautua sisään, valitset vain verkon).

2. Mene osoitteeseen cat.eduroam.org.
    Napauta painiketta eduroam käyttäjä: lataa asennusohjelma eduroam

3. Valitse avautuvasta listasta kotiorganisaatioksi Helsingin yliopisto.
    Muiden korkeakoulujen vierailijat voivat valita oman kotiorganisaationsa, mikäli kyseinen organisaatio on osa eduroam-verkostoa.

4. Napsauta Apple iOS mobiililaitteet.
    Lataus alkaa ja varmistaa haluatko ladata eduroam-profiilin. Lataus suoritetaan, kun napsautat Hyväksy-painiketta.

5. Nyt voit sulkea selaimen. Mene Asetukset (Settings)-valikkoon. Päävalikossa näkyy nyt Profiili ladattu (Profile Downloaded) -ilmoitus.
    Avaa ko. valikko ja napsauta Asenna (Install). Seuraa asennusohjelman antamia ohjeita.

Huom! Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi.

6. Napsauta lopuksi Valmis (Done) ja asennus on valmis.

7. Napauta Asetukset-valikosta kohtaa Wi-Fi ja valitse verkkolistasta eduroam. Yhteys muodostuu ja jatkossa eduroam on automaattisesti käytössä.

Salasanan vaihtaminen

Yliopiston salasanan vaihtamisen jälkeen eduroamiin kirjautuminen ei onnistu.

1. Poista eduroam-profiili laitteesta menemällä Asetukset (Settings) > Yleiset (General) > Profiili (Profile). Napauta eduroam-profiilia ja valitse Poista profiili (remove profile). Naputtele laitteen pääsykoodi.

2. Asenna eduroam uudestaan yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Saat ladattua eduroam-asetukset, kun olet HUPnet-verkossa (käytä väliaikaista HUPnet-tunnusta). Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org