HelsinkiUni Guest-gästnätverk

Besökare som inte har universitetets användarnamn eller till exempel eduroam-användarnamn kan ansluta sig till gästnätverket.

Längden på en session är fem (5) timmar åt gången, varefter användarvillkoren ska godkännas på nytt (antalet sessioner har inte begränsats). Sessionen avbryts efter 30 minuter om användaren inte använder nätverket. Också nätverkstrafikens hastigheter är begränsade.

Trafiken kommer från IP-adressen 83.150.107.249.

Universitetets täckning är i princip densamma som för eduroam, med några undantag:

• Biomedicum i Mejlans
  • Mun- och tandcenter i Mejlans
  • Normalskolan i Vik och Helsingfors normallyceum

• Välj nätverket HelsinkiUni Guest.
    • Du kan kryssa för Connect automatically om du använder nätverket regelbundet..
  • Klicka på Connect.
    • Ange lösenordet uniguest
    • Innan du kan fortsätta måste du godkänna tjänstens användarvillkor.
    • Läs villkoren och klicka på Accept / Hyväksy / Godkänn.
    • Nu är du ansluten och kan använda nätverket.

Skanna nätverkets uppgifter med hjälp av QR-koden