HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko

Yliopistolla on otettu tekniikaltaan vanhentuneen HUPnet-vierailijaverkon tilalle käyttöön uusi vierailijaverkko HelsinkiUni Guest. Verkko tarjoaa yliopiston vierailijoille, jotka eivät kuulu eduroam-yhteisön piiriin, mahdollisuuden käyttää verkkoa vierailunsa aikana.

Eduroam on edelleen suositeltava tapa liittyä vierailijaverkkoon, mutta HelsinkiUni Guest tarjoaa satunnaisille kävijöille helpohkon tavan käyttää verkkoresursseja. Enää ei tarvita erillistä tunnusta, vaan liittyminen tapahtuu yleisellä salasanalla uniguest.

Vierailijaverkon rajoituksia:

• Istunnon kesto on kerrallaan viisi (5) tuntia, jonka jälkeen käyttöehdot on hyväksyttävä uudelleen (istuntojen määrää ei ole rajoitettu).
  • Istunto katkaistaan 30 minuutin jälkeen, jos käyttäjä ei käytä verkkoa.
  • Verkon käyttäjäkohtaista nopeutta on rajoitettu.
  • Palvelu ulkoverkossa (VPN-yhteys tarvittaessa).
  • Vain perusyhteydet ovat sallittuja (http(s), suojatut sähköpostiprotokollat ja vpn-ratkaisut).

Verkon kattavuus on sama kuin nykyisen HUPnetin (poikkeuksena Biomedicum).

Tabs

Pikaohje
  • Valitse verkko HelsinkiUni Guest.
    • Voit ruksia Connect automatically, jos käytät verkkoa säännöllisesti.
  • Napsauta Connect.
  • Syötä salasana uniguest
  • Ennen kuin pääset jatkamaan, hyväksy palvelun käyttöehdot.
  • Lue ehdot ja napsauta Accept / Hyväksy / Godkänn.
  • Nyt yhteys on muodostettu ja voit käyttää verkkoa.

Skannaa verkon tiedot QR-koodin avulla