Kevyttunnus

Kevyttunnus on tarkoitettu erityisesti yliopiston ulkopuolisille henkilöille, jotka tarvitsevat pääsyn johonkin tunnistautumista vaativaan yliopiston palveluun. Tällaisia henkilöitä ovat esimerkiksi konsultit ja esittelijät, joille tarvitaan pääsy Wikiin tai Flammaan sekä Moodle-kursseille osallistuvat yliopiston ulkopuoliset oppilaat.

Jos tarvitset tunnuksen vain langattoman verkon käyttöön, suositeltu tapa on käyttää HUPnet-tunnusta. Sen voi luoda kuka tahansa Helsingin yliopiston työntekijä HUPnet-työkalulla. Tunnuksen voi luoda etukäteen ennen vierailijan saapumista.
Lisätietoja HUPnet-tunnuksesta.

Tabs

Tarkka ohje

Kevyttunnuksella voi käyttää mm. seuraavia yliopiston palveluita:

Kevyttunnuksella ei pääse kirjautumaan yliopiston työasemille, langattomiin verkkoihin eikä ryhmähakemistoihin, tunnuksella ei voi tulostaa yliopiston tulostimille eikä sillä ole omaa sähköpostiosoitetta tai kotihakemistoa.

Suomalaisen Haka-luottamusverkoston jäsenet voivat kirjautua mm. Moodleen ja Wikiin oman korkeakoulunsa käyttäjätunnuksilla. Tällöin vierailijalle ei tarvitse hankkia kevyttunnusta.
Muiden korkeakoulujen vierailijat voivat käyttää langatonta eduroam-vierailijaverkkoa oman korkeakoulunsa käyttäjätunnuksilla, jos korkeakoulu on osa eduroam-verkostoa.

Kevyttunnuksen hakeminen

Työntekijä voi tilata kevyttunnukset (ja muut erikoistunnukset) e-lomakkeella ilman erillistä hyväksyntää. Voit tilata samalla lomakkeella joko yhden tai useita tunnuksia valitsemalla Haettava käyttäjätunnus -valikosta oikean vaihtoehdon.

Opiskelijan pitää neuvotella erikoistunnuksista opintoneuvojan kanssa.

Mikäli kevyttunnukselle tarvitaan pääsy WebOodiin, tunnuksen tietoihin tarvitaan opiskelijanumero ja henkilötunnus ja tunnusta on haettava paperihakemuksella kuten normaalia käyttäjätunnusta. Lisätiedoissa on tällöin kerrottava, että haetaan kevyttunnusta.