Käyttäjätunnuksen aktivointi uusille opiskelijoille

Pikaohje

Ohjeet koskevat vain uusia opiskelijoita!

Toimi näin jos...
- Olet saanut sähköpostitse kehotuksen aktivoida käyttäjätunnuksesi
- Sinulla on suomalainen henkilötunnus
- Sinulla on verkkopankkitunnukset
- Haluat ilmoittautua läsnäolevaksi ja aloittaa opintosi

1: Ilmoittaudu opiskelijaksi ja aktivoi uusi käyttäjätunnuksesi tästä: aktivointi
- Saat käyttäjätunnuksen ja tilapäisen salasanan
- Läsnäolevana opiskelijana voit ilmoittautua kursseille WebOodissa

2: Vaihda salasanasi tästä: www.helsinki.fi/salasana
- Salasana pitää vaihtaa vuoden välein!

Lisäohjeita Tarkka ohje -välilehdellä

Tarkka ohje

Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opiskelujen alkua!

Tervetuloa yliopiston tietojärjestelmien käyttäjäksi! Kun aktivoit itsellesi yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnuksen ja ilmoittaudut läsnäolevaksi, voit käyttää esimerkiksi:

• WebOodin palveluita, ilmoittautua kursseille ja seurata opintosuorituksiasi.
  • yleisiä langattomia verkkoja omalla laitteellasi
  • tietotekniikkatilojen tietokoneita ja niihin asennettuja ohjelmia.

Käyttövaltuuteen kuuluvat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi mm. oma sähköpostilaatikko, kotihakemisto ja käyttäjäntunnistus mm. sähköpostiin ja etäyhteyksiin.

Aktivoi uusi käyttäjätunnuksesi aktivointipalvelulla

Käyttäjätunnuksen saat vaivattomimmin netin aktivointipalvelun avulla, jolloin voit itse valita oman käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Samalla allekirjoitat sähköisesti sopimuksen, jolla sitoudut noudattamaan Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Aktivointipalvelu on tarkoitettu vain niille, joilla ei ennestään ole Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttölupaa.

Käyttäjätunnuksen aktivointipalvelua varten sinulla on oltava:

• Suomalainen henkilötunnus
  • Omat verkkopankkitunnukset, poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti tai voimassaoleva mobiilivarmenne puhelimessasi.

Käyttövaltuuden aktivointi onnistuu, kun tietosi löytyvät opiskelijarekisteristä. Opiskelijarekisteri lähettää sinulle sähköpostitse ilmoituksen, kun tietosi on tallennettu rekisteriin. Myös aktivointipalvelu ilmoittaa, löytyvätkö tietosi opiskelijarekisteristä. Tietojen pitäisi löytyä noin viikon kuluessa siitä, kun olet virallisesti vastaanottanut opiskelupaikan.

Käyttäjätunnus aktivoidaan osoitteessa www.helsinki.fi/atk/aktivoilupa

Käyttäjätunnus on käytettävissä noin tunnin sisällä aktivoinnista. Jotkin palvelut toimivat kuitenkin vasta seuraavasta päivästä lähtien. Aktivoinnin yhteydessä saamasi salasana on aloitussalasana, joten vaihda se heti ensimmäisellä käyttökerralla.

Salasanan vaihtaminen www.helsinki.fi/salasana
Aktivointipalvelun käyttöohje Aktivointiohje
Käyttösäännöt Käyttösäännöt

Eikö aktivointi verkossa onnistu?

• Ympäristöekologian opiskelijat, jotka eivät itse aktivoi lupaansa, hakevat sen Vesa Vileniltä osoitteesta Niemenkatu 73, Lahti
  • Svenska social- och kommunalhögskolanin opiskelijat, jotka eivät itse aktivoi lupaansa, hakevat sen Christian Lindblomilta osoitteesta Snellmaninkatu 12, huone 248, Helsinki
  • Jos omatoiminen luvan aktivointi ei onnistu ota yhteyttä Helpdeskiin. Useimmissa käyttäjätunnukseen liittyvissä pulmissa Helpdeskin on ensin voitava luotettavasti tunnistaa soittaja. Asian voi ratkaista ID Point –palvelun avulla. ID Point -ohje, ID Point -yhteystiedot

Hyödyllistä tietoa uudelle opiskelijalle

Uuden opiskelijan opas Kun aloitat opiskelun