Käyttäjätunnuksen aktivointi uusille opiskelijoille

Käyttäjätunnuksen aktivointi -verkkotyökalu on tarkoitettu Helsingin yliopiston opiskelijoille, joilla ei vielä ole käyttäjätunnusta yliopiston tietojärjestelmiin tai joiden käyttäjätunnus on vanhentunut. 

Aktivoinnin yhteydessä hyväksyt Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.

Myös Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opiskelijat ja sivuaineopintoja Helsingin yliopistossa suorittavat muiden yliopistojen opiskelijat voivat aktivoida käyttäjätunnuksensa samalla työkalulla. Käyttäjätunnuksen aktivointi on mahdollista vasta, kun tietosi löytyvät opiskelijarekisteristä ja olet rekisterissä joko "läsnäolevana", "valittuna" tai "ei ilmoittautuneena". Opiskelijarekisteri lähettää sinulle sähköpostitse ilmoituksen, kun tietosi on tallennettu rekisteriin. Myös aktivointipalvelu ilmoittaa, löytyvätkö tietosi opiskelijarekisteristä. Tietojen pitäisi löytyä noin viikon kuluessa siitä, kun olet virallisesti vastaanottanut opiskelupaikan (tai erillisvalintojen kautta valitun paperit on toimitettu tiedekuntaan).

Työkalulla voit aktivoida käyttäjätunnuksesi itse. Työkalun käyttöön tarvitaan sekä suomalainen henkilötunnus että verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti. Käyttö on mahdollista kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Jos läsnäolotietosi eivät ole päivittyneet, ota yhteyttä opinto-oikeuden myöntäneeseen yksikköön.

Jos omatoiminen luvan aktivointi ei onnistu ota yhteyttä Helpdeskiin. Useimmissa käyttäjätunnukseen liittyvissä pulmissa Helpdeskin on ensin voitava luotettavasti tunnistaa soittaja. Asian voi ratkaista ID Point –palvelun avulla.

  Ohjeet koskevat vain uusia opiskelijoita!

  Toimi näin jos...

  • Olet saanut sähköpostitse kehotuksen aktivoida käyttäjätunnuksesi
  • Sinulla on suomalainen henkilötunnus
  • Sinulla on verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti
  • Haluat ilmoittautua läsnäolevaksi ja aloittaa opintosi

  1: Ilmoittaudu opiskelijaksi ja aktivoi uusi käyttäjätunnuksesi erillisessä palvelussa.

  Kun olet aktivoinut lupasi

  2: Vaihda salasanasi erillisessä palvelussa: www.helsinki.fi/salasana 

  Lisäohjeita Tarkka ohje -välilehdellä

  Ohjeet koskevat vain uusia opiskelijoita!

   

  Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opiskelujen alkua!

  Tervetuloa yliopiston tietojärjestelmien käyttäjäksi! Kun aktivoit itsellesi yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnuksen ja ilmoittaudut läsnäolevaksi, voit käyttää esimerkiksi:

  Käyttövaltuuteen kuuluvat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi mm. oma sähköpostilaatikko, kotihakemisto ja käyttäjäntunnistus mm. sähköpostiin ja etäyhteyksiin.

  Käyttäjätunnuksen saat vaivattomimmin netin aktivointipalvelun avulla, jolloin voit itse valita oman käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Samalla allekirjoitat sähköisesti sopimuksen, jolla sitoudut noudattamaan Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Aktivointipalvelu on tarkoitettu vain niille, joilla ei ennestään ole Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttölupaa.

  Milloin voit käyttää aktivointipalvelua

  Käyttäjätunnuksen aktivointipalvelua varten sinulla on oltava:

  • Suomalainen henkilötunnus
  • Omat verkkopankkitunnukset, poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti tai voimassaoleva mobiilivarmenne puhelimessasi.

  Käyttäjätunnuksen aktivointi on mahdollista vasta, kun tietosi löytyvät opiskelijarekisteristä ja olet rekisterissä joko "läsnäolevana", "valittuna" tai "ei ilmoittautuneena". Opiskelijarekisteri lähettää sinulle sähköpostitse ilmoituksen, kun tietosi on tallennettu rekisteriin. Myös aktivointipalvelu ilmoittaa löytyvätkö tietosi opiskelijarekisteristä. Tietojen pitäisi löytyä noin viikon kuluessa siitä, kun olet virallisesti vastaanottanut opiskelupaikan (tai erillisvalintojen kautta valitun paperit on toimitettu tiedekuntaan).

  Ne, joille aktivointipalvelun käyttö ei ole mahdollista, voivat aktivoida käyttäjätunnuksensa syksyisin ja keväisin uusille opiskelijoille järjestettävien Welcome Fair -tilaisuuksien yhteydessä tai käyttää ID Point tunnistuspalvelua, jonka avulla yliopistolaiset voivat helposti ja turvallisesti käyttää henkilötunnistusta vaativia palveluita puhelimitse.

  Aktivoi käyttäjätunnuksesi näin

  Aktivoi uusi käyttäjätunnuksesi: helsinki.fi/atk/aktivoilupa
  Aktivointipalvelun käyttöohje: Aktivointiohje

  Käyttäjätunnus on käytettävissä noin tunnin sisällä aktivoinnista. Jotkin palvelut toimivat kuitenkin vasta seuraavasta päivästä lähtien. Aktivoinnin yhteydessä saamasi salasana on aloitussalasana, joten vaihda se heti ensimmäisellä käyttökerralla.

  Salasanan vaihtaminen: https://www.helsinki.fi/salasana

  Eikö aktivointi verkossa onnistu?

  Hyödyllistä tietoa uudelle opiskelijalle

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös