Uuden käyttäjätunnuksen aktivointi

Käyttäjätunnuksen aktivointi -verkkotyökalu on tarkoitettu Helsingin yliopiston opiskelijoille, joilla ei vielä ole käyttäjätunnusta yliopiston tietojärjestelmiin tai joiden käyttäjätunnus on vanhentunut.

Myös Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opiskelijat ja sivuaineopintoja Helsingin yliopistossa suorittavat muiden yliopistojen opiskelijat voivat aktivoida käyttäjätunnuksensa samalla työkalulla. Työkalua voi käyttää, kun opinto-oikeus on rekisteröity Helsingin yliopiston opiskelijarekisteriin. Jos aktivointi ei onnistu, ota yhteyttä opinto-oikeuden myöntäneeseen yksikköön.

Työkalulla käyttäjä voi aktivoida käyttäjätunnuksensa itse.

Tabs

Tarkka ohje

Työkalun käyttöön tarvitaan sekä suomalainen henkilötunnus että verkkopankkitunnukset, tai mobiilivarmenne tai poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti. Käyttö on mahdollista kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Käyttäjätunnuksen aktivointi on mahdollista vasta, kun käyttäjän tiedot ovat Helsingin yliopiston opiskelijarekisterissä ja hän on rekisterissä joko "läsnäolevana", "valittuna" tai "ei ilmoittautuneena". Uuden opiskelijan tiedot siirtyvät opiskelijarekisteriin noin viikon kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut opiskelupaikan (tai erillisvalintojen kautta valitun paperit on toimitettu tiedekuntaan).

Ne, joille aktivointipalvelun käyttö ei ole mahdollista, voivat aktivoida käyttäjätunnuksensa syksyisin ja keväisin uusille opiskelijoille järjestettävien Welcome Fair -tilaisuuksien yhteydessä tai käyttää ID Point tunnistuspalvelua, jonka avulla yliopistolaiset voivat helposti ja turvallisesti käyttää henkilötunnistusta vaativia palveluita puhelimitse.