Office 365 -posti

Office 365 -posti

Lue sähköposti selaimella osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365

Office 365 -postijärjestelmän käyttöönotto

Uudet yliopistolaiset (henkilökunta ja opiskelijat) saavat automaattisesti Office 365:n sähköpostin, kalenterin ja muut palvelut.

Jos kuulut johonkin muuhun ryhmään, aloita näistä ohjeista.

Office-paketti kotikäyttöön

Office 365:n käyttöön ottaneet opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat saavat maksutta käyttöönsä Office 365 ProPlus -paketin, johon kuuluu mm. Microsoft Office -paketin asennusoikeus myös omille laitteille. 

Käyttöohjeita

Tietoturva yliopistolla (Flamma)

Yliopiston Office 365 -postipalvelussa on kaksi erillistä järjestelmää: paikallinen- ja pilviposti. Kaikki yliopistolaiset käyttävät oletusarvoisesti pilvipostia. Jotkut työtehtävät voivat estää pilvipostin käytön, näissä erikoistapauksissa käyttäjän postit ovat paikallisella palvelimella.

Viestien säilytys ja poistaminen

Lisäohjeet paikallisen postin käyttäjille

Helpdeskin ohjeet on kirjoitettu pilvipostin käyttäjille. Suurin osa käyttöön liittyvistä ohjeista kuitenkin pätee molempiin järjestelmiin. Sähköpostiohjelmien ja mobiililaitteiden asetuksissa on kuitenkin eroja järjestelmien välillä.

Kootut ohjeet paikallisen palvelun käyttäjille.

Taustaa

Helsingin yliopistossa on käytössä sähköpostina Microsoftin Office 365 -sähköposti- ja kalenterijärjestelmä. Siihen kuuluu myös monia yhteistoiminnallisuutta tukevia ohjelmia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Etunimi.Sukunimi@helsinki.fi-posti ohjautuu Office 365 -järjestelmään. Posti suositellaan luettavaksi Outlook -ohjelmalla tai selaimella Outlook Web Appia käyttämällä.

Kaikki yliopistolla käytössä olevat Office 365 -palvelut.

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös