Läppärilainaamo

Tietotekniikkakeskus pilotoi uutta Läppärilainaamo-palvelua Viikin Infokeskuksessa. Läppärilainaamo palvelee yliopiston tutkinto-opiskelijoita ja henkilöstöä Viikin Infokeskuksen aukioloaikoina talon sisääntuloaulassa. Saat Läppärilainaamon automaatista käyttöösi Lenovo-kannettavan neljäksi tunniksi kerrallaan.

Läppärilainaamo palvelee vain Helsingin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita. Läppäreiden laina-aika on neljä (4) tuntia kerrallaan.

Ensimmäistä kertaa lainaamassa?

1. Rekisteröidy palveluun Läppärilainaamon kosketusnäytöllä!

• Näppäile yliopiston käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
    • Näppäile matkapuhelinnumerosi.
    • Näytä yliopiston henkilökortti, tulostuskortti tai HSL-kortti kortinlukijalle.
    • Näppäile pin-koodi, jonka sait viestinä puhelimeesi.

2. Lainaa läppäri

• Näytä yliopiston henkilö-, tulostus- tai HSL-kortti kortinlukijalle.
    • Anna pin-koodi, jonka sait viestinä puhelimeesi.
    • Ota laite lokerosta, irrota se latauksesta ja sulje lokero.

3. Palauta

• Näytä yliopiston henkilökortti, tulostuskortti tai HSL-kortti kortinlukijalle.
    • Valitse Palauta tuote.
    • Palauta laite, kytke se lataukseen ja sulje lokero.

Läppärilainaamon säännöt

• Palvelua voivat käyttää Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat ja henkilöstön jäsenet.
    • Voit lainata laitteen neljäksi tunniksi kerrallaan.
    • Lainalaitteet toimivat koko Viikin kampuksella HelsinkiUni-verkon kuuluvuusalueella. Älä vie laitetta ulos tältä alueelta!

Tarvitset lisäksi:

• Yliopiston voimassa olevan käyttäjätunnuksen ja salasanan.
    • Matkapuhelimen.
    • RFID-sirulla varustetun kortin (esim. HSL tai tulostuskortti).

Huomioithan!

• Lainataksesi laitteita sinun on rekisteröidyttävä palveluun.
    • Laina-aika on neljä (4) tuntia. Mikäli et palauta laitetta määräajan sisällä, saat asiasta muistutusviestejä sähköpostiisi. Laitteen työpöydällä on laina-ajan kulumista seuraava laskuriohjelma.
    • Laina-aikaa ei voi suoraan jatkaa, vaan sinun on ensin palautettava alkuperäinen laina, ja sen jälkeen tehtävä uusi laina ohjeiden mukaisesti. Tässä tapauksessa saat todennäköisesti toisen koneen, sillä käytössäsi ollut laite on latautumassa uutta käyttöä varten.
    • Mikäli et palauta laitetta muistutusviesteistä huolimatta, yliopisto ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin.