OWA (Outlook Web App): Sähköposti selaimessa

Outlook Web App (OWA) on selaimella luettava sähköpostisovellus. Yliopiston Office 365 -postipalvelussa on kaksi erillistä järjestelmää: paikallinen posti ja pilviposti. Kaikki yliopistolaiset käyttävät oletusarvoisesti pilvipostia. Jotkut työtehtävät voivat estää pilvipostin käytön, näissä erikoistapauksissa käyttäjän postit ovat paikallisella palvelimella. Kysy lisätietoja Helpdeskistä.

Kummassa Office 365-järjestelmässä minun postini sijaitsee?

OWA-pilvipostiin kirjaudutaan osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365

Kirjautumisessa on sen verran paljon muuttujia, ettei selvää keittokirjaohjetta voida antaa. Tässä ohjeessa  muutamia vinkkejä käytön aloittamiseen. Kokeilemalla löydät oman tapasi toimia. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla poiketaan hieman jatkokäytöstä, sillä silloin tehdään joitakin perusasetuksia.

Mikäli selain toimii erikoisesti eikä nämä ohjeistukset tunnu auttavan, tyhjennä selaimen välimuisti.

Katso ohjeita eri laitteille Tarkka ohje -välilehdeltä

Office 365 on Microsoftin tarjoama palvelu, jota se kehittää omien aikataulujensa mukaan. Ohjeistuksessa voi esiintyä eroavaisuuksia käyttäjän näkymään verrattuna. Jokaisen sivun alareunassa on linkki palautelomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa olennaisista muutoksista.

Pilviposti yliopiston koneella

Kun olet kirjautunut omilla tunnuksillasi yliopiston koneelle, pääset pilvipostiin suoraan osoitteesta https://www.helsinki.fi/office365. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi kirjautua sähköpostista ulos, kuten Webmailista, vaan pysyt kirjautuneena niin pitkään kun olet kirjautuneena koneelle.

OWAsta voit kirjautua ulos tällä ohjeella.

Voit lukea omaa postiasi toisen käytössä olevalta koneelta vaihtamalla käyttäjää tilapäisesti (Vaihda käyttäjää / Switch user).
Toisen ollessa kirjautuneena koneelle et pääse kirjautumaan omaan sähköpostiisi, sillä kone käyttää ensimmäisenä kirjautuneen tietoja avaten hänen postinsa vaikka yrittäisitkin kirjautua omilla tunnuksillasi.
Lue ohjeet kirjautumisesta.

Pilviposti kotikoneella

Pilvipostiin pääsee kirjautumaan suoraan osoitteesta https://www.helsinki.fi/office365.

Paikallinen posti yliopiston koneella

Osoitteesta https://office365.helsinki.fi pääsee paikalliseen postiin. Saat eteesi kirjautumisikkunan.

  • Anna tunnus ja salasana.
  • Napsauta Sign in (Kirjaudu sisään).

 

Paikallinen posti kotikoneella

Paikallinen posti kotikoneella toimii kuten edellä kuvattu paikallinen posti yliopiston koneella, mutta kirjautumisessa saattaa tulla toinen vaihe palvelimelle stshy.itx.helsinki.fi. Tästä ei tarvitse huolestua.

Ensimmäinen kirjautumiskerta

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla ohjelma kysyy muutamia perusasetuksia:

  • Valitse haluamasi kieli ja aikavyöhyke.

  • Selain voi kysyä haluatko tallentaa dataa koneelle. Vastaa Allow.

Perusasetusten säädön jälkeen pääset sähköpostiin.

  • Ikkunan vasemmassa yläreunassa on AppLauncher(Sovelluskäynnistin)-kuvake, josta löydät linkit käytössä oleviin sovelluksiin.

Asetuksia voit myöhemmin säätää näillä ohjeilla.

OWAn avaaminen kirjanmerkistä

Saatko Microsoftin kirjautumisikkunan eteesi kun avaat OWAn kirjanmerkistä? Kirjoita tunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi ja napsauta Next (Seuraava).

  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi pitkässä muodossa sekä salasanasi.
  • Napsauta Sign in (Kirjaudu sisään).

 

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös