OWA (Outlook Web App): Sähköposti selaimessa

Outlook Web App (OWA) on selaimella luettava sähköpostisovellus. Yliopiston Office 365 -postipalvelussa on kaksi erillistä järjestelmää: paikallinen posti ja pilviposti. Kaikki yliopistolaiset käyttävät oletusarvoisesti pilvipostia. Jotkut työtehtävät voivat estää pilvipostin käytön, näissä erikoistapauksissa käyttäjän postit ovat paikallisella palvelimella. Kysy lisätietoja Helpdeskistä.

Kummassa Office 365-järjestelmässä minun postini sijaitsee?

OWA-pilvipostiin kirjaudutaan osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365

Eikö kirjautuminen pilvipalveluun onnistu? Anna tunnus muodossa
tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Lisää ohjeita asetuksista ja kirjautumisesta

Kirjautumisessa on sen verran paljon muuttujia, ettei selvää keittokirjaohjetta voida antaa. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä käytön aloittamiseen. Kokeilemalla löydät oman tapasi toimia. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla poiketaan hieman jatkokäytöstä, sillä silloin tehdään joitakin perusasetuksia.

Mikäli selain toimii erikoisesti eikä nämä ohjeistukset tunnu auttavan, tyhjennä selaimen välimuisti.

Tabs

Tarkka ohje

Office 365 on Microsoftin tarjoama palvelu, jota se kehittää omien aikataulujensa mukaan. Ohjeistuksessa voi esiintyä eroavaisuuksia käyttäjän näkymään verrattuna. Jokaisen sivun alareunassa on linkki palautelomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa olennaisista muutoksista.

Pilviposti yliopiston koneella

kuva selaimen osoiterivistä

Kun olet kirjautunut omilla tunnuksillasi yliopiston koneelle, pääset pilvipostiin suoraan osoitteesta https://www.helsinki.fi/office365. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi kirjautua sähköpostista ulos, kuten Webmailista, vaan pysyt kirjautuneena niin pitkään kun olet kirjautuneena koneelle.

OWAsta voit kirjautua ulos tällä ohjeella.

Voit lukea omaa postiasi toisen käytössä olevalta koneelta vaihtamalla käyttäjää tilapäisesti (Vaihda käyttäjää / Switch user).
    Toisen ollessa kirjautuneena koneelle et pääse kirjautumaan omaan sähköpostiisi, sillä kone käyttää ensimmäisenä kirjautuneen tietoja avaten hänen postinsa vaikka yrittäisitkin kirjautua omilla tunnuksillasi.
    Lue ohjeet kirjautumisesta.

Pilviposti kotikoneella

Pilvipostiin pääsee kirjautumaan suoraan osoitteesta https://www.helsinki.fi/office365.

Kotikoneella tarvitset kirjautua stshy.itx.helsinki.fi -osoitteeseen omalla käyttäjätunnuksellasi. Lisätietoa alempana.

Paikallinen posti yliopiston koneella

Kuva osoiterivistä

Osoitteesta https://office365.helsinki.fi pääsee paikalliseen postiin. Saat eteesi kirjautumisikkunan.

• Anna tunnus ja salasana.
    • Kohta (1) on hyvä pitää valittuna. Henkilökuntakoneilla valinta on sopiva, sillä se pitää käyttäjän kirjautuneena pitempien käyttötaukojen ajan.
    • Valitsemalla kohdan (2) voi kirjautua OWAn kevytversioon. Toiminnallisuus on rajoitetumpi kuin täysversiossa, mutta joillakin selaimilla, käyttöjärjestelmillä tai hitailla yhteyksillä se voi olla ainoa toimiva vaihtoehto.

kirjautuminen OWAan

Paikallinen posti kotikoneella

Paikallinen posti kotikoneella toimii kuten edellä kuvattu paikallinen posti yliopiston koneella, mutta kirjautumisessa saattaa tulla toinen vaihe palvelimelle stshy.itx.helsinki.fi. Lisätietoa alempana.

Ensimmäinen kirjautumiskerta

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla ohjelma kysyy muutamia perusasetuksia:

• Valitse haluamasi kieli ja aikavyöhyke.

Aikavyöhykeasetus

• Selain voi kysyä haluatko tallentaa dataa koneelle. Vastaa Allow.

Kysymys datan tallentamisesta koneelle

Perusasetusten säädön jälkeen pääset sähköpostiin.

• Ikkunan vasemmassa yläreunassa on AppLauncher(Sovelluskäynnistin)-kuvake, josta löydät linkit käytössä oleviin sovelluksiin.

Käytössä olevat palvelut

Asetuksia voit myöhemmin säätää näillä ohjeilla.

OWAan kirjautuminen eri selaimilla

OWAn kirjautumisessa ja käytössä eri selaimilla on eroja. Tässä esitelty muutamia mahdollisesti esiintyviä eroja:

Firefox

Firefox pyytää varmentamista palvelimelle https://stshy.itx.helsinki.fi (tai https://stshy.helsinki.fi). Kirjoita oma tunnuksesi ja salasanasi.

Kuva kirjautumisikkunasta

Internet Explorer

Internet Explorer pyytää varmentamista palvelimelle https://stshy.itx.helsinki.fi(tai https://stshy.helsinki.fi). Voit joutua kirjoittamaan oman tunnuksesi muodossa atkk\tunnus, jos Domain on jotain muuta kuin atkk.

Kuva kirjautumisikkunasta

OWAn avaaminen kirjanmerkistä

Saatko Microsoftin kirjautumisikkunan eteesi kun avaat OWAn kirjanmerkistä? Kirjoita tunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi.

Kuva kirjautumisikkunasta

Kun napsautat salasana-ruutua, sivu ohjaa sinut suoraan eteenpäin (yliopiston koneella suoraan postilaatikkoon, tai kotikoneella kirjautumisikkunaan).

Kuva Office 365-kirjautumispalvelusta

OWA Light