Henkilökohtainen tallennustila

Palvelukoodi
1102
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Jokaiselle yliopiston varsinaisen käyttäjätunnuksen haltijalle tarkoitettu omien tiedostojen tallentamiseen varattu verkkolevytila.

Palvelun kuvaus

Henkilökohtainen tallennustila on jokaiselle yliopiston varsinaisen käyttäjätunnuksen haltijalle tarkoitettu, omien tiedostojen tallentamiseen varattu verkkolevytila. Tila on henkilökohtainen, suojattu ja varmuuskopioitu. Sen vuoksi se on suositeltava ja tietoturvallinen ratkaisu henkilökohtaisessa käytössä olevien tiedostojen säilyttämiseen. Henkilökohtainen tallennustila on käytettävissä yliopiston työasemilla kirjautumisen jälkeen.

Linux-palveluihin (Cubbli-työasemat ja palvelimet) liittyy erillinen henkilökohtainen talletustila.

Palvelun saa käyttöön

Henkilökohtainen tallennustila luodaan automaattisesti henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen tekemisen yhteydessä. Henkilökohtaisen tallennustilan kotihakemisto on käytettävissä kaikissa yliopiston työasemissa omalla käyttäjätunnuksella kirjautumisen jälkeen.

Linux-palveluiden (Cubbli-palvelimet ja työasemat) talletustila on käytössä ko. palvelimissa ja työasemissa.

Vastuut

Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/tietotekniikkakeskus/tietoturva-yliopistolla/palvelujen-kayttosaannot

Käyttäjätuki

Käyttäjätukea tarjoaa Helpdesk (http://www.helsinki.fi//helpdesk).

Lisätiedot

Vaihtoehtoisia tallennustilaratkaisuja yliopiston henkilökunnalle ovat Ryhmätallennustila ja IDA-tallennuspalvelu sekä kaikille yliopistolaisille: Office 365 OneDrive for Business.

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Seppo Syrjänen