Microsoft 365

Palvelukoodi
1211
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Microsoft 365 Apps on pilvipalvelu, joka tarjoaa päivittäisessä työssä ja opiskelussa tarpeellisia toimisto- ja viestintävälineitä ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Palvelun kuvaus

Microsoft 365 Apps tarjoaa päivittäisessä työssä ja opiskelussa tarpeellisia sähköisiä palveluita, joita käytetään Microsoftin ohjelmien avulla.
Nämä palvelut ovat käytettävissä kaikilla opiskelijoilla ja koko henkilökunnalla ilman eri käyttäjiltä vaadittavia toimenpiteitä.
Microsoft 365 tarjoaa muun muassa sähköpostin, kalenterin, henkilökohtaisen pilvitallennustilan, selainkäyttöiset toimistosovellukset sekä monia muita pilvipalveluita, jotka ovat osa tietotekniikkakeskuksen muita palveluita.
Palveluun kuuluu myös mahdollisuus asentaa maksutta Office 365 Pro Plus - paketti yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden omiin laitteisiin.
Katso tarkemmat tiedot Office 365-palveluiden ohjesivulta:
https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/10633

Palvelun saa käyttöön

Palvelun saa käyttöön Helsingin yliopiston käyttöluvalla
https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/10626

Lisenssitasot:
A1 ulkopuoliset (ei sisällä kaikkia palveluja)
A5S Opiskelijat
A5E Henkilökunta (sisältää erikoissovelluksia)

Lisätietoja: https://flamma.helsinki.fi/s/mx3SZ

Vastuut

Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä, jotka löytyvät tietotekniikkakeskuksen julkisilta sivuilta: https://www.helsinki.fi/fi/it/tietojarjestelmien-kayttosaannot ja erityisesti pilvipalveluita koskevia ohjeistuksia, jotka löytyvät Flammasta: https://flamma.helsinki.fi/group/turvallisuus/tietoturvan-saannot-ja-ohjeet.

Käyttäjätuki

Käyttäjätukea tarjoaa IT-Helpdesk https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/7003.

Helpdeskin ohjesivusto on käytössä 24/7 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi: http://www.helsinki.fi//helpdesk/.

Lisätiedot

Palvelun osat:
Sähköposti ja kalenteri (Outlook, Outlook web app)
Office Online (selainpohjaiset sovellukset: Word, Excel, Powerpoint, OneNote)
Microsoft 365 Apps (ent. Office Pro Plus) (sovellukset kotikäyttöön)
Visuaalinen tehtävienhallinta (Planner)
Yrityksen yhteistyöverkosto (Yammer)
Pikaviesti- ja ryhmätyöväline (Teams)
Tiedostojen tallennus ja jakaminen (OneDrive for business)

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Mikko Alasaari