Opiskelijan digitaidot

Palvelukoodi
0405
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Tekninen alusta ja oppimateriaalit kaikille tutkinto-opiskelijoille pakollisen Opiskelijan digitaidot -opintojakson suorittamiseen.

Palvelun kuvaus

Opiskelijan digitaidot on kaikille HY:n tutkinto-opiskelijoille pakollinen opintojakso (perusteet 2 opintopistettä + syventävä osa 1op = 3 op), jonka suorittamalla uudet opiskelijat saavat riittävät tieto- ja viestintätekniikan perustiedot ja -taidot opintojensa suorittamista varten. Opintojakson materiaalit löytyvät verkosta HY:n blogipalvelusta osoitteessa http://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/. Materiaali on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Opiskelijan materiaaleja ovat WordPress-järjestelmästä löytyvä varsinainen oppimateriaali ja harjoitustehtävät sekä lisälukemisto. Sekä perusosan että syventävän osan lähtötasotestit ja näyttökoe tehdään Moodle-oppimisympäristössä. Kurssin itsearviointi- ja palautelomakkeet löytyvät eLomake-järjestelmästä.

Materiaaleja voi sellaisenaan hyödyntää kuka tahansa. Jatkomuokkaus- ja käyttöoikeuksia voivat Helsingin yliopiston kanssa erikseen sovittaessa hankkia myös yliopiston ulkopuoliset tahot.

Tarkemmat pedagogiset tiedot opintojaksosta löytyvät osoitteesta http://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/.

Palvelun saa käyttöön

Oppimateriaalin käyttäjät: materiaalia voi lukea vapaasti osoitteessa http://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/. Lisälukemisto löytyy osoitteesta http://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot-lisalukemisto/. Päivi Heino vastaa opintojakson opetuksesta, joka järjestetään keskitetysti opetusteknologian (OTE) toimesta.

Asiakkaat: ottamalla yhteyttä palveluosoitteeseen digitaidot@helsinki.fi.

Vastuut

Opetusteknologiapalvelut (OTE) vastaa siitä, että materiaalit ovat saatavilla ja ajan tasalla. Oppimateriaalien sisällöt tuotetaan yhteistyössä mm. TIKEn, Helsingin yliopiston kirjaston, OTEn ja OPAn muiden yksiköiden kanssa. Helsingin yliopiston ulkopuolisten tahojen osalta sisältöjen päivityksestä sovitaan erikseen. Opintojakson opetus järjestetään keskitetysti opetusteknologiapalveluiden (OTE) toimesta. Päivi Heino koordinoi OTE:ssa opetusta. Suomenkielisestä lähiopetuksesta vastaa Avoin yliopisto.

Käyttäjätuki

Käyttäjätuki on keskitetty sähköpostiin. Tukea tarvitsevien tulee ottaa yhteyttä suomeksi osoitteeseen digitaidot@helsinki.fi, ruotsiksi digikompetens@helsinki.fi ja englanniksi digiskills@helsinki.fi. Osoite ei ole kriittinen, kaikissa osoitteissa palvellaan kaikilla kielillä ja ne ohjataan samaan Efecten tukiryhmään.
OTE ylläpitää sivua https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/opiskelijan-digitaidot

Lisätiedot

Palvelua tarjoava yksikkö: OTE (teknisesti palvelun tarjoavaksi yksiköksi merkitty OPA, koska OTE ei ole Efectessä)

Palvelun omistaja
Sari A Koski-Kotiranta
Palveluvastaava
Päivi Heino
Takaisin ylös