Monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA

Monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA

Tälle kokoomasivulle on koottu linkit kaikkiin yliopiston MFA-ohjeisiin.

Monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA parantaa tietoturvaa vaikeuttamalla verkkorikollisten huijausyrityksiä. Tunnistautumisen vahvistuspyynnöt voit valita kysyttäväksi 90 päivän välein laitekohtaisesti, jolloin vältyt jatkuvilta tarkistuskyselyiltä. MFA on monien yliopistolla käytettävien palveluiden kirjautumisessa lisäturvaa tuova ominaisuus, jossa tunnistaudutaan erillisellä laitteella.

Tunnistustavat

Suositeltava, helpoin tapa:

  • Microsoft Authenticator-sovellus älypuhelimessa (ns. push-viesti)

Muita vaihtoehtoisia tunnistautumistapoja:

  • Tunnistautuminen kertakäyttökoodilla (TOTP-koodi)
  • Puhelu

Lisävahvistus kirjautuessa

Saatat saada kirjautumisen yhteydessä lisäkyselyn Stay signed in?

Voit laittaa rastin ruutuun Don't show this again ja vastata Yes.

Häiritsevätkö OWAn "Stay signed in" -ilmoitukset?

Jos käytät HY:n ylläpitämää konetta ja koet häiritseväksi kun saat OWAan kirjauduttuasi "Stay signed in" -ilmoituksia, vaihda kirjautumisosoitteeksesi outlook.office365.com (vs. www.helsinki.fi/office365). Tätä osoitetta kirjautumiseen käyttämällä et saa enää näitä huomautuksia.

Käyttöönotto

Voit ottaa käyttöön ja säätää monivaiheinen tunnistautumisen tapoja osoitteessa: https://mysignins.microsoft.com/security-info. Seuraa sivuston ohjeita. 

Suosittelemme, että otat useamman tunnistautumistavan käyttöön, jotta sinulla on käytössä myös vaihtoehtoinen tapa tunnistautua, mikäli yksi tavoista ei olekaan saatavilla (esim. puhelin ei ole mukana tai hajoaa).
Voit siis lisätä useampia tapoja varmuuden vuoksi ja valita tunnistautumisvaiheessa vaihtoehtoisen tavan, mikäli tulee tilanne, ettei sinulla ole mahdollisuutta käyttää päätunnistautumistapaa. 

Puhelin hajoaminen

Jos puhelin hajoaa, voit yrittää esim. työkoneella lisätä uuden laitteen osoitteessa: https://mysignins.microsoft.com/security-info. Tämä voi onnistua, mikäli selaimella on vielä MFA-kirjautuminen voimassa (eli 90 päivän sisällä edellisestä MFA-autentikoitumisesta).

Suosittelemmekin lisäämään MFA-tunnistautumisen kahdelle erilliselle laitteelle varmuuden vuoksi.  

Ongelmia

Keywords

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös