Monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA

Monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA

Tälle kokoomasivulle on koottu linkit kaikkiin yliopiston MFA-ohjeisiin.

Monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA parantaa tietoturvaa vaikeuttamalla verkkorikollisten huijausyrityksiä. Tunnistautumisen vahvistuspyynnöt voit valita kysyttäväksi 90 päivän välein laitekohtaisesti, jolloin vältyt jatkuvilta tarkistuskyselyiltä. MFA on monien yliopistolla käytettävien palveluiden kirjautumisessa lisäturvaa tuova ominaisuus, jossa tunnistaudutaan erillisellä laitteella.

  MFA-kirjautumiseen on tullut muutos. Saatat saada kirjautumisen yhteydessä lisäkyselyn Stay signed in?

  Voit laittaa rastin ruutuun Don't show this again ja vastata Yes.
  Päivitämme ohjeet myöhemmin.

   

  Tunnistustavat

  Suositeltava, helpoin tapa:

  • Microsoft Authenticator-sovellus älypuhelimessa (ns. push-viesti)

  Muita vaihtoehtoisia tunnistautumistapoja:

  • Tunnistautuminen kertakäyttökoodilla (TOTP-koodi)
  • Puhelu

  Käyttöönotto

  Voit ottaa käyttöön ja säätää monivaiheinen tunnistautumisen tapoja osoitteessa: https://mysignins.microsoft.com/security-info. Seuraa sivuston ohjeita. 

  Suosittelemme, että otat useamman tunnistautumistavan käyttöön, jotta sinulla on käytössä myös vaihtoehtoinen tapa tunnistautua, mikäli yksi tavoista ei olekaan saatavilla (esim. puhelin ei ole mukana tai hajoaa).
  Voit siis lisätä useampia tapoja varmuuden vuoksi ja valita tunnistautumisvaiheessa vaihtoehtoisen tavan, mikäli tulee tilanne, ettei sinulla ole mahdollisuutta käyttää päätunnistautumistapaa. 

  Ongelmia

  Keywords

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös