Windows 10 versiopäivitys

Tietotekniikkakeskus (Tike) päivittää yliopiston koneille Windows 10 -käyttöjärjestelmän uuden version (Feature Update). Päivitys koskee niitä koneita, joissa on Windows 10 käyttöjärjestelmä ja joita ylläpidetään keskitetysti.

Voit itse vaikuttaa siihen, milloin koneesi asentaa päivityksen. Päivityspaketin asennus kestää 1–1,5 tuntia. Et voi käyttää konetta asennuksen aikana. Kytke kone yliopiston verkkoon verkkokaapelilla, tallenna keskeneräiset työsi ja sulje kaikki käynnissä olevat ohjelmat ennen kuin aloitat asennuksen.

Tabs

Tarkka ohje

Asenna päivitys Software Centerin kautta:

Kun päivitys on jaettu koneellesi ja voit asentaa sen, koneesi ilmoittaa siitä ilmoituskuplassa.

Jos haluat asentaa päivityksen heti, klikkaa ilmoituskuplaa. Myöhemmin voit asentaa päivityksen tuplaklikkaamalla Software Center - kuvaketta.

Kun Software Center avautuu, valitse "Operating Systems", ja edelleen "Upgrade Windows 10 to next version".

Varmista vielä, että olet sulkenut kaikki sovellukset, kone on verkkokaapelilla yliopiston verkossa ja virtajohto kiinnitettynä. Paina "Install" -nappia.

Vahvista INSTALL -napilla, että haluat aloittaa asennuksen.

Päivitys käynnistyy. Voit lukita koneesi päivityksen ajaksi (paina Ctrl+Alt+Del ja valitse Lock (Lukitse)).

Asennuksen edetessä kone käynnistyy useita kertoja.

Asennus on valmis, kun kone käynnistyy kirjautumisikkunaan. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kone tekee vielä hetken aikaa käyttäjäkohtaisia asetuksia.

Voit tarkistaa Windowsin version avaamalla käynnistysvalikosta > Settings (Asetukset) > System (Järjestelmä) > About (Tietoja). Päivityksen jälkeen versio on "Version 1703" (Versio 1703).

Jos päivitys ei onnistu tai kone ei toimi normaalisti päivityksen jälkeen, ota yhteyttä Heldpeskiin.

Tike kerää palautetta siitä, miten päivitys sujui. Täytä palautelomake ja auta meitä parantamaan palveluamme!