Windows 10 versiopäivitys

Tietotekniikkakeskus (Tike) päivittää yliopiston koneille Windows 10 -käyttöjärjestelmän uuden version (Feature Update). Päivitys koskee niitä koneita, joissa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja joita ylläpidetään keskitetysti.

Kun toimit ajoissa, voit itse vaikuttaa siihen, milloin koneesi asentaa päivityksen. Koneesi ilmoittaa sinulle määräajan, johon mennessä voit asentaa päivityksen itse. Jos et asenna päivitystä määräaikaan mennessä, kone asentaa sen automaattisesti, kun avaat sen seuraavan kerran määräajan jälkeen. Tällöin et voi enää lykätä päivitystä. Kannattaa siis itse valita sopiva aika ja asentaa päivitys silloin, kun et hetkeen tarvitse konettasi.

Päivityspaketin asennus kestää 1–1,5 tuntia. Et voi käyttää konetta asennuksen aikana. Tallenna keskeneräiset työsi ja sulje kaikki käynnissä olevat ohjelmat ennen kuin aloitat asennuksen.

Tabs

Tarkka ohje

Asenna päivitys Software Centerin kautta:

Kun päivitys on jaettu koneellesi ja voit asentaa sen, koneesi ilmoittaa siitä erillisessä ilmoitusikkunassa. Näet ikkunassa määräajan (päivämäärä ja kellonaika, esimerkkikuvassa 00.00.0000 at 00.00.), johon mennessä voit itse vaikuttaa päivityksen asentamisaikaan. Jos et valitse asentamisaikaa itse, kone asentaa päivityksen automaattisesti välittömästi määräajan jälkeen, vaikka työskentelysi olisi kesken.

• Jos haluat asentaa päivityksen heti, valitse ”Right now (recommended)”.
  • Jos haluat asentaa päivityksen työpäivän jälkeen, valitse ”Outside my business hours” ja määrittele työaikasi linkistä ”Configure my business hours”
  • Jos haluat lykätä asennusta, valitse ”Snooze and remind me: Later” Huomaa, että et voi lykätä päivitystä määräajan yli. Määräajan jälkeen päivitys asentuu automaattisesti.

Jos et asenna päivitystä heti ilmoitusikkunan kautta, voit asentaa sen myöhemmin tuplaklikkaamalla Software Center - kuvaketta.

Kun Software Center avautuu, valitse "Operating Systems", ja edelleen "Upgrade Windows 10 to next version".

Varmista vielä, että olet sulkenut kaikki sovellukset, kone on verkkokaapelilla yliopiston verkossa ja virtajohto kiinnitettynä. Paina "Install" -nappia.

Vahvista INSTALL -napilla, että haluat aloittaa asennuksen.

Päivitys käynnistyy. Voit lukita koneesi päivityksen ajaksi (paina Ctrl+Alt+Del ja valitse Lock (Lukitse)).

Asennuksen edetessä kone käynnistyy useita kertoja.

Asennus on valmis, kun kone käynnistyy kirjautumisikkunaan. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kone tekee vielä hetken aikaa käyttäjäkohtaisia asetuksia.

Voit tarkistaa Windowsin version avaamalla käynnistysvalikosta > Settings (Asetukset) > System (Järjestelmä) > About (Tietoja). Päivityksen jälkeen versio on "Version 1703" (Versio 1703).

Jos päivitys ei onnistu tai kone ei toimi normaalisti päivityksen jälkeen, ota yhteyttä Heldpeskiin.

Tike kerää palautetta siitä, miten päivitys sujui. Täytä palautelomake ja auta meitä parantamaan palveluamme!