Blogit

Palvelukoodi
1215
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Mahdollisuus pitää julkisia blogisivustoja yliopiston blogipalvelussa WordPress-alustalla.

Palvelun kuvaus

Blogit on palvelu WordPress-julkaisujärjestelmässä toimivien blogimuotoisten verkkosivustojen ylläpitoon ja julkaisemiseen. Blogeja voivat perustaa kaikki yliopistolaiset, ja yksittäisten sivustojen käyttöoikeuksia voi jakaa muille käyttäjille yliopiston sisällä. Sivustoihin voidaan lisätä kuvia ja upottaa mm. videoita ja muuta mediaa. Blogipalvelu tarjoaa mahdollisuuden julkaista sivustoja yliopiston omalla teemalla. Blogipalvelussa voi ylläpitää ja julkaista sivustoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Erillisen laajennuksen avulla sisältöjä voi myös kääntää ja julkaista muilla kielillä. Esimerkkejä käyttötavoista ovat henkilökohtaiset kotisivut / blogit, projektien tai hankkeiden tiedotus ja verkkokirjoittamista javuorovaikutusta hyödyntävä opetus.

Palvelun saa käyttöön

Henkilökohtaisen blogin voi perustaa palvelun sivustolla (https://blogs.helsinki.fi). Lisää blogeja saa käyttöönsä erikseen tilaamalla.

Vastuut

Käyttäjän vastuut on kerrottu blogipalvelun käyttösäännöissä: https://blogs.helsinki.fi/rulesofconduct/

Käyttäjätuki

Palvelun loppukäyttäjätuki rajoittuu ohjeisiin. Ohjeet ja tukifoorumi löytyvät palvelun sivustolta, osoitteesta https://blogs.helsinki.fi.

Lisätiedot

Mikäli päivitysoikeuksia sivustolle halutaan jakaa myös yliopiston ulkopuolisille käyttäjille ja/tai sivuston näkyvyyttä halutaan rajata, vaihtoehtona kannattaa harkita wikiä (wiki.helsinki.fi).

Palveluyksikkö
TIKE
Takaisin ylös