Konttialustapalvelu

Palvelukoodi
1005
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Ajoalusta tietoteknisille sovelluksille tai järjestelmille, jotka on toteutettu hyödyntäen konttiteknologiaa.

Palvelun kuvaus

Konttialustapalvelu tarjoaa ylläpidetyn Red Hat OpenShift container platform -ympäristön konttien ajoalustaksi. Palvelun käyttö edellyttää teknistä asiantuntemusta hyödynnettävistä teknologioista.

Palvelu tuotetaan tällä hetkellä Helsingin yliopiston omissa tiloissa.

Palvelun saa käyttöön

Projektit tilaavat palvelun itsepalvelulomakkeella ja projektin omistajat hallinnoivat IDM-ryhmiä, joilla käyttäjät saavat pääsyn palveluun:
Self Service → "Order an Openshift project - Tilaa openshift-projekti"

Vastuut

Tietotekniikkakeskus vastaa yliopiston konttipalveluympäristön ylläpidosta, kehityksestä ja käytön tuesta.

Palvelun käyttäjä vastaa yleisestä yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjen noudattamisesta sekä oman sovelluksensa tietoturvasta.

Projektin vetäjä on vastuussa oman ryhmänsä toiminnasta ja sen hallinnoinnista sekä velvollinen noudattamaan palvelun käytöstä annettua ohjeistusta.

Tietotekniikkakeskus voi estää palvelun käytön yksittäiseltä käyttäjältä tai käyttäjäryhmältä, jos nämä aiheuttavat palvelun käytöstä annetun ohjeistuksen vastaisesti toiminnallaan haittaa palvelun muille käyttäjille.

Käyttäjätuki

Wiki: https://wiki.helsinki.fi/xwiki/bin/view/SO/Sovelluskehitt%C3%A4j%C3%A4n%20ohjeet/Alustat/Tiken%20ko… ja Red Hatin tarjoama ohjeistus sekä muu konttiteknologioita kuvaileva lähdemateriaali.

Käyttöön liittyvät tukipyynnöt Helpdeskin kautta.

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Kimmo Tykkälä