Palomuuripalvelu

Palvelukoodi
0204
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Palomuurilla voidaan eristää muusta tietoverkosta erillinen tietoturvallinen verkko esimerkiksi tutkimuslaboratorioita varten.

Palvelun kuvaus

Palomuurilla voidaan eristää muusta tietoverkosta erillinen tietoturvallinen verkko esimerkiksi tutkimuslaboratorioita varten. Palomuurin suojaaman verkon laitteille voidaan tarvittaessa järjestää pääsy ulkopuolelta esim. VPN-, SSH- tai RDP-yhteyksillä. Myös liikennettä verkon ulkopuolelle voidaan rajoittaa.

Kaikki palvelun piirissä olevat palomuurit liitetään keskitettyyn ylläpitojärjestelmään, joka huolehtii mm. varmuuskopioinneista ja valvonnasta. Palomuurien pääsylistoja hallitaan hajautetusti kampusten lähitukiryhmien kanssa.

Palvelun saa käyttöön

Palvelun voi tilata ottamalla yhteyttä Helpdeskiin. Ennen käyttöönottoa palomuurin toiminta määritellään tarkemmin yhdessä tilaajan kanssa. Käyttöönottovaiheessa konsultoidaan yleensä myös tietoliikenneryhmän asiantuntijoita.

Vastuut

Tietotekniikkakeskus vastaa palomuurilaitteen ylläpidosta. Muilta osin palvelun vastuista ja rajauksista sovitaan tapauskohtaisesti. Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/it/it-palveluiden-kayttosaannot-ja-rekisteriselosteet.

Käyttäjätuki

Käyttäjätukea tarjoaa Helpdesk (http://www.helsinki.fi/helpdesk/).

Lisätiedot

Ratkaisukonsultointi

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Anti Siidirätsep