Ryhmätallennustila

Palvelukoodi
1103
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Ulkopuoliset
Yksiköt
Lyhyt kuvaus

Palvelu käyttäjäryhmille, jotka tarvitsevat vain rajatulle joukolle näkyvää yhteistä tallennustilaa verkkolevyltä.

Palvelun kuvaus

Ryhmätallennustila on palvelimella oleva, ulkopuolisilta suojattu tallennustila työryhmille. Ryhmätallennustilaan tallennetut tiedostot ovat kaikkien ryhmäläisten käytössä. Tila on suojattu ja varmuuskopioitu. Sen vuoksi se on suositeltava ja tietoturvallinen ratkaisu työryhmien sisäisessä käytössä olevien tiedostojen säilyttämiseen. Ryhmätallennustila on yliopistolaisten käytettävissä yliopiston työasemilla sekä VDI-palvelun kautta kirjautumisen jälkeen. Yliopiston ulkopuoliset tahot eivät voi käyttää ryhmätallennustilaa, koska sen käyttöön tarvitaan yliopiston käyttäjätunnus.

Palvelun saa käyttöön

Ohjeet ryhmätallennustilan luomiseksi löytyvät osoitteesta: https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/10548
Ryhmähakemistojen käyttäjäoikeudet annetaan etukäteen muodostetuille ryhmille, jotka luodaan IAM-ryhmienhallintatyökalun avulla. Ryhmähakemistojen luominen on Yliopistopalveluiden palvelukoordinaattorien tehtävä.

Vastuut

Käyttäjän on noudatettava yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löytyvät osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/tietotekniikkakeskus/tietoturva-yliopistolla/palvelujen-kayttosaannot

Käyttäjätuki

Helpdesk (http://www.helsinki.fi/helpdesk) ja IT-lähitukiryhmät auttavat tarvittaessa työasemakohtaisissa asetuksissa.

Lisätiedot

Vaihtoehtoisia palveluita: Flamma Workgroups, Wiki, suurille datamäärille IDA-tallennuspalvelu. Henkilökohtaiset tallennusratkaisut: Henkilökohtainen tallennustila sekä Office 365 OneDrive for Business.

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Seppo Syrjänen