Monivaiheinen tunnistautuminen käyttöön KTDK:ssa, VALTTDK:ssa ja SSKH:ssa 1.12.2021

17.11.2021 - 10.53

Microsoft Office 365 -palveluiden (esim. Outlook, Teams, OneDrive) monivaiheinen tunnistautuminen (Multifactor Authentication, MFA) tulee asteittain käyttöön koko yliopistolla vuoden 2021 aikana.

Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa, valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja ruotsinkielisessä sosiaali- ja kunnalliskorkeakoulussa monivaiheinen tunnistautuminen otetaan käyttöön keskiviikosta 1.12.2021 alkaen.

Monivaiheinen tunnistautuminen tarkoittaa pilvipalveluihin kirjautumisen yhteydessä tehtävää lisätunnistautumista joko mobiilisovelluksella tai puhelimitse. Sen avulla turvaamme yliopiston käyttäjätilit aiempaa paremmin ja ylläpidämme tietoturvaa.

Huom! Monivaiheista tunnistautumista vaaditaan vain 90 päivän välein tai kirjautuessasi uusilla laitteilla, joten tunnistautuminen ei tarpeettomasti kuormita kirjautumistasi yliopiston Office-palveluihin. Office 365 -palveluiden lisäksi monivaiheinen tunnistautuminen otetaan käyttöön myöhemmin myös muissa soveltuvissa yliopiston palveluissa.

 

Monivaiheinen tunnistautuminen tulee käyttöösi yliopiston Office-palveluissa vasta käyttöönoton määräpäivänä 1.12.2021, mutta voit helpottaa käyttöönottoa määrittämällä tunnistautumistapasi hyvissä ajoin etukäteen seuraavasti:

Takaisin ylös